DELFI išklausė abi konfliktuojančias puses.

Padėtis gana įtempta ir primena vidaus karą. Opozicijos dabartinei LLRF vadovybei atstovai pasitarti dėl bendrų veiksmų pirmą sykį susirinko praėjusį ketvirtadienį (05.29) Bačkonyse.

„Ledo ritulio klubų atstovų bendra nuomonė yra tokia, kad Lietuvoje padėtis bloga. Mūsų bendruomenė nėra didelė, visi tą virtuvę puikiai pažįsta ir mato, kas čia vyksta, - DELFI dėstė V. Škadauskas. - Jau trūko kantrybė, nes reikia juk kam nors pasakyti teisybę. Šią savaitę susirinksime dar kartą ir galutinai aptarsime savo veiksmus. Aš neagituoju maištauti, bet patys klubai nori permainų. Tai natūralus, pribrendęs procesas“.

„Nesutarimų oficialus argumentas - federacija blogai dirba, bet manau, kad tikroji priežastis yra pinigai. Kiekvieną kartą, kai tik Lietuvai suteikiama teisė rengti pasaulio čempionatą, prasideda tokie dalykai, - situaciją DELFI aiškina R. Bučys. - 2004 m. kai Lietuvoje vyko trys čempionatai, buvo noras juos visus perkelti į Vilnių. 2006 m. po gero rinktinės pasirodymo ir Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentui pažadėjus ledo rituliui pinigų, V. Škadauskas vėl pradėjo pretenduoti į prezidento postą. Pernai buvo tylu, o šiemet, iškovojus teisę organizuoti pasaulio čempionatą, vėl kyla noras kelti revoliuciją“.

„Mes dar niekuo LLRF konkrečiai nekaltiname, kol nesudarysime oficialaus raštiško sprendimo. Niuansų yra daug: ir neveiklumas, ir prasta situacija ledo ritulyje, ir trenerių etatų mažėjimas, ir tai, kad pagrindinė misija – plėtoti ledo ritulį Lietuvoje – nevykdoma. Mes LLRF darbą vertiname blogai“, - DELFI pareiškė V. Škadauskas.

„Ponas Škadauskas yra „Energijos“ klubo, kuris praėjusį sezoną išgyveno gilią finansinę krizę, vienas vadovų. Gal naudingiau tvarką pradėti daryti nuo savęs? – retoriškai klausia LLRF prezidentas. - Federacijos ir mano asmeniškai surandamų pinigų didžioji dalis atiteko „Energijos“ klubui, nes tai bazinė visų rinktinių komanda. Daug „Energijos“ žaidėjų prieš sezoną prašė mano garantijų, kad klube laiku bus mokami atlyginimai.

Nežinau, ar V. Škadauskas gavo kokį litą „Energijai“? Kol kas jis tik skirsto pinigus, kuriuos duoda savivaldybė per įvairias programas ir tuos, kuriuos duoda federacija. Surasti kitų lėšų jam nepavyko, o dabar jis kelia tokį triukšmą. Jis kažkada buvo mano bendražygis ir artimas draugas, o vėliau pradėjo už nugaros regzti tokias intrigas“, - prisiminė R. Bučys.

„Šiais metais iš savivaldybės „Energijai“ buvo skirta 200 tūkst. litų ir iš rėmėjų apie 300 tūkst. litų. Gal federacija nežino, iš kur mes tuos pinigus gauname, gal mano, kad savaime čia viskas vyksta, - prieštarauja V. Škadauskas. - Lietuvoje žmonės ledo rituliui dirba tik iš entuziazmo, mūsų šalyje ritulininkų skaičius tik mažėja, o federacija visas jėgas skiria tarptautiniams ryšiams“.

R. Bučio žodžiais, Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) Kongreso metu buvo nuveiktas milžiniškas darbas kovoje dėl teisės Lietuvai surengti pasaulio pirmenybes, o opozicija nori pasinaudoti šiais iškovojimais savo naudai.

„IIHF 2009 m. čempionatui skiria truputį daugiau negu 400 tūkst. litų, bortams ir ledo šaldikliams pirkti ar nuomoti dar bus reikalingi 450–500 tūkst. litų, taip biudžetas išauga iki 1 milijono, o tai, matyt, kai kam - gardus kąsnelis. Neatmetu galimybės, kad erzelis kilo ir dėl Europos Sąjungos skiriamų lėšų (planuota apie 10 mln. litų – DELFI) Elektrėnų ledo arenos rekonstrukcijai, skiriamų per Vyriausybę.

„Jei ten daryti rekonstrukciją, – tai gerą, o tai, kas atliekama dabar – kritikuotina. Būdamas prezidento poste esu visom išgalėm prieš, kad arenoje būtų neskaidrūs dalykai. Aš kovoju, kad pinigai „nenueitų į šoną“, o rekonstrukciją darytų žinoma kompanija, kuri turi patirties. Perėmus prezidento postą, tuos statybos dalykus galima pasukti ir kita linkme“.

„Niekas nenori versti prezidento. Jei įvyktų neeilinė konferencija, ponas Bučys gali dalyvauti naujo prezidento rinkimuose ir pristatyti programą. Jei juo visi vėl patikės – prašau, tegu dirba. Jis ne Pizos bokštas, kad ji verstume. Čia visuomeninė organizacija ir jos nariai turi teisę keisti vadovus ir pertvarkyti vykdomąją valdžią. Juk LLRF – ne individuali įmonė, o prezidentas – ne Rusijos caras, kad būtų visai neliečiamas“, – savo nuomonę pareiškė V. Škadauskas.

„Opozicija negali kviesti jokio Vykdomojo komiteto posėdžio, o agituoja tik tarpusavyje. Kaip ir kiekvienais metais birželio mėnesį LLRF rengia ataskaitinę konferenciją. Ketvirtadienį (06.05) sukviesime Vykdomąjį ir numatysime tos konferencijos datą“, – kalbėjo R. Bučys.

„Mūsų nedomina nei pinigai, nei postai. Bet kodėl iš karto tokia priešiška LLRF vadovų reakcija? Gal jie kažką ne taip daro ar tikisi kažko? Klubų susirinkimas buvo planuotas prieš mėnesį, kai dar niekas nežinojo apie IIHF sprendimą suteikti teisę rengti pasaulio čempionatą Lietuvoje, nebuvo aiški Vilniaus savivaldybės pozicija. Jei jie galvoja, kad viskas daroma dėl pinigų, tai, ko jie tada verti?

Aš nenoriu tapti federacijos prezidentu ir čia ne mano iniciatyva. Aš su vėliava nevaikštau ir neagituoju, kaip Leninas. Pritarsiu ir paklusiu daugumos nuomonei“, - savo požiūrį išreiškė V. Škadauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją