Po šventės Sidnėjaus olimpiados čempionė mintimis apie artėjančias žaidynes sutiko pasidalinti su "Sportas.lt" žurnalistu.

- Daina, iki olimpiados pradžios liko 100 dienų. Ar jaučiasi jaudulys prieš artėjantį startą Pekine?

- Ilgą laiką esu šaudymo sporte. Šioje sporto šakoje jaučiuosi veterane, todėl didelio jaudulio prieš artėjančias žaidynes nejaučiu. Aišku, kaip ir prieš kiekvieną startą, nerimas bus, tačiau jis išnyks po pirmojo taiklaus šūvio. Visi šneka, kalba ir diskutuoja, jog turiu užimti prizinę vietą. Tai kartais irgi jaudina.

- Ar sklandžiai vyksta pasiruošimas artėjančioms varžyboms?

- Prieš kelias savaites grįžome iš Kinijos sostinės Pekino, kurioje vyko pasaulio šaudymo į skraidančius taikinius taurės varžybos. Rezultatai nedžiuginantys. Tarp 54-ių dalyvių užėmiau 34-ąją vietą. Tai realu, kadangi nebuvo tikslo užimti aukštesnią poziciją. Šaudymo sezonas dar tik prasideda. Kinijoje buvo pirmosios rimtos varžybos po ilgesnio laiko tarpo.

- Kokius tikslus sau keliate olimpiadoje?

- Padaryti viską, kas nuo manęs priklauso. Aš noriu pakartoti Sidnėjaus olimpinių žaidynių scenarijų. Jeigu to nesiekčiau, tai išvis nedalyvaučiau, kadangi tai nėra pati lengviausia sporto šaka. Kiekvienas sportininkas kelia sau aukštus reikalavimus.

- Kokiomis savybėmis turi pasižymėti šaulys, kuris siekia tapti olimpiniu čempionu?

- Mano sporto šakoje reikia turėti tvirtą nervų sistemą, o ne tik psichologinį pasiruošimą. Būna labai sunku, kadangi sekina įtampa. Kartais atrodo, jog beveik fiziškai nieko nedarei, tačiau po varžybų jautiesi tarsi "išspausta citrina". Reikia mokėti nesutrukdyti sau lemiamu momentu.

- Kokia ateitis laukia Lietuvos šaulių?

- Dabartiniu metu šioje sporto šakoje yra gausu talentingo jaunimo, tačiau jiems reikia truputį paaugti. Kulkinio šaudymo į skraidančius taikinius srityje yra keletas ateities talentų, kurie netrukus perims estafetę iš manęs.