Lietuvos rankinio federacija (LRF) pagaliau rado bendrą kalbą su vyrų rinktinės treneriu Migliumi Astrausku, kuris, federacijai pažadėjus vykdyti visus įsipareigojimus, tikisi, kad pajėgiausi žaidėjai vėl sugrįš į nacionalinę komandą.

Specialistai tvirtina matantys teigiamų poslinkių ir tikintys, kad rankinis gali vėl atgauti turėtas pozicijas. Jie įvardina ir pagrindinius trūkumus.

„Bus rezultatai – populiarumas sugrįš. Norint pasiekti rezultatų reikalingos investicijos. Manau, kad dabar tos problemos sprendžiamos. Atėjus į federaciją tokiems patyrusiems vadybininkams kaip Algimantas Pavilonis reikalai pajudėjo. Dabar eisime tik į priekį, tik aukštyn“, – sako rinktinės treneris M. Astrauskas.

„Didžiausia problema – Vilniuje mes neturime nei vienos standartus atitinkančios rankinio sporto salės, tai ką jau kalbėti apie kitus miestus? Jeigu pradės sportuoti vaikai, jie išaugs ne tik krepšininkais, bet ir kitais sportininkais“, – teigia LRF generalinė sekretorė Jolanta Jankevičienė.

Tradiciniuose Lietuvos rankininkų rengimo centruose – Pasvalyje, Varėnoje, Tauragėje ir kituose – trūksta trenerių, kurie dėl menko atlyginimo ieško kitų pragyvenimo šaltinių.

„Sunku jaunus trenerius pakviesti dirbti į rajonus, mažesnius miestus, nes viską lemia materialinė pusė. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje treneris turi papildomai dirbti su profesine veikla nesusijusį darbą, nes iš trenerio atlyginimo jis tikrai neišgyvens, čia ir yra problema“, – sako sostinėje vaikus treniruojantis Gintaras Paškevičius.

Plačiau apie Lietuvos rankinio problemas – vaizdo reportaže.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją