Komandos lyderės - 21 metų Inga Čilvinaitė (2005 metų Lietuvos moterų grupinių lenktynių čempionė) ir 22 metų Agnė Bagdonavičiūtė. Atstovauti Lietuvai tarptautiniuose jaunimo ir jaunių čempionatuose iš "Aušra Gruodis" komandos ateinantį sezoną pretenduos Tatjana Kaliakina, Sabina Brazevič, Katažyna Sosna, Aleksandra Sošenko ir Kristina Strachovič.

"Aušra Gruodis" klubą, kuris pavadintas jo įkūrėjo, buvusio Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidento bei pirmojo bendrovės "Omnitel" prezidento Gedimino Gruodžio žmonos Aušros vardu, papildė ne tik "Sietyno" sportininkių būrys, bet ir jaunosios trenerių Kęstučio Česaičio (Kvėdarna), Vytauto Balčiūno, Viktoro Bigos (abu - Kaunas) auklėtinės.

"Tikiuosi, kad iš šio būrio dviratininkių bus tokių, kurias kitais metais matysime pasaulio ir Europos čempionatuose, gal net ir Pekino olimpinėse žaidynėse, o kad bus dalyvaujančių 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse, net neabejoju", - per komandos pristatymą sakė "Aušra Gruodis" klubo direktorius Valentinas Rutkauskas.

Anot jo, jau pats laikas pradėti pasirengimą Londono olimpinėms žaidynėms. "Laikas bėga greitai. Londonui reikia ruoštis jau dabar. Manome, kad mūsų klubo dviratininkėms pavyks patekti į 2012 metų olimpinių žaidynių varžybas tiek treke, tiek plente", - pridūrė komandos vadovas.

"Sieksime kuo geriau atstovauti Lietuvai ir klubui. Pagrindiniai mūsų tikslai - kovoti dėl kelialapių į pasaulio ir Europos pirmenybes bei pradėti rengtis Londono olimpinėms žaidynėms", - teigė G. Kastanauskas, kurio auklėtinė Rasa Leleivytė šiemet tapo Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionato prizininke ir Lietuvos suaugusiųjų čempione. Beje, 19-metė dviratininkė ateinantį sezoną atstovaus Italijos komandai "Michela Fanini".

Klubo įkūrėjas G. Gruodis džiaugėsi, kad klubą papildė didelis būrys jaunų dviratininkių. "Klubą tam ir įkūriau, kad jaunimas turėtų galimybę sportuoti. Džiaugiuosi, kad dabar klube tiek daug jaunųjų sportininkių, - teigė G. Gruodis. - Norėčiau, kad jos pasiektų kuo geresnių rezultatų, tačiau ne tai man svarbiausia. Labiausiai noriu, kad klubas išliktų gera organizacija, kuri trauktų jaunimą ir rėmėjus".

G. Gruodis tvirtino, kad jis įsipareigojo klubą remti dar penkerius metus.

Beje, "Aušra Gruodis" marškinėlius vilkės ir vienintelis dviratininkas - jaunučių žaidynių čempionas vilnietis Paulius Šiškevičius.

Klubas jau pradėjo naująjį sezoną. Vilniaus klubo dviratininkės neseniai dalyvavo trejose tarptautinėse treko varžybose Maskvoje (Rusija). Dvejose iš jų I. Čilvinaitė užėmė antrąsias vietas. Pirmą kartą jėgas Krylatskojės treke išbandė K. Sosna ir A. Sošenko. Treneris G. Kastanauskas liko patenkintas jų pasirodymu.

I. Čilvinaitė ir A. Bagdonavičiūtė šių metų pabaigoje ir kitų metų pradžioje dalyvaus pasaulio dviračių treko taurės varžybų etapuose, kurie vyks Sidnėjuje (Australija), Pekine (Kinija), Los Andžele (JAV) ir Kopenhagoje (Danija). Šiose varžybose dviratininkės sieks užsitikrinti kelialapius į pasaulio čempionatą, kuris įvyks kitų metų kovo pabaigoje Mančesteryje (Anglija).

"Tikimės, kad bent I. Čilvinaitei pavyks patekti į pasaulio pirmenybes. Manau, kad Inga turi galimybių patekti ir į Pekino olimpines žaidynes", - teigė V. Rutkauskas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją