„Rudens vėjo“ regata keletą pastarųjų metų buvo vadinama itin gera proga išbandyti jėgas varžantis su tarp geriausių Europos ir pasaulio buriuotojų patenkančiais Lietuvos sportininkais. Ši regata – ne išimtis“, – tvirtino LBS generalinis sekretorius Linas Tamkvaitis.

Regatai rimtai ruošiasi 2006 m. Europos vicečempionė Gintarė Volungevičiūtė, šiemet Europos čempionate buvusi ketvirta, ir 1-ąją vietą Europos čempionato jaunimo grupėje 2006-aisiais užėmusi Aušra Milevičiūtė. Regatoje dalyvaus ir buvęs pasaulio čempionas bei trijų Europos čempionatų taurių savininkas Raimondas Šiugždinis, vos prieš kelias dienas su įgula tapęs šių metų Lietuvos čempionu RS-280 jachtų klasės varžybose.

Be to, laukiama iš Minsko atvykstant šių metų pasaulio čempionės olimpinėje „Laser-Radial“ jachtų klasėje Tatjanos Drozdovskajos.

Keturias dienas buriuotojai Kauno mariose varžysis keturiose jachtų klasėse. Vaikai iki 16 m. jėgas bandys „Optimist“ jachtų klasės varžybose, o jaunimas iki 21 m. – tarptautinėje „Laser 4.7“ klasėje. Taip pat vyks varžybos „Laser-Standard“ (olimpinė vyrų) ir „Laser-Radial“ (olimpinė moterų ir tarptautinė vyrų) jachtų klasėse.

„Rudens vėjo 2007“ regatos metų įvyks ir paskutinis šiemet Žurnalistų regatos etapas. Po dviejų etapų joje pirmauja jachta ARABELA (kap. R. Šiugždinis) plaukianti Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją