Šis etapas (Klaipėda-Nida-Ventės ragas-Lesnojus-Poleskas-Nida) visuomet buvo laikomas sudėtingiausiu regatos etapu, nes siekia Rusijos Federacijos vandenis ir yra ilgiausias iš visų penkių – apie 90 jūrmylių.

Teisėjams koreguoti maršrutą teko, nes Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerija išdavė leidimą Kuršių marių regatos dalyviams įplaukti į šios šalies teritorinius vandenis, tačiau atrodo, jog nesuderino jo su pasienio apsaugos pareigūnais. Šie regatos dalyvių neįsileido.

Pasak Kuršių marių regatos organizacinio komiteto pirmininko Lino Tamkvaičio, kol kas sunku pasakyti, kodėl taip atsitiko, nes Lietuvos pasieniečiai teigia, kad su kaimyninės šalies pareigūnais viskas buvo suderinta.

„Leidimo įplaukti į Rusijos vandenis niekada negaudavome iš anksto, paprastai – prieš dieną, tačiau šįkart jis mus pasiekė tik šeštadienį apie 11 val., o jau už pusantros valandos buvo paskelbtas antrojo etapo startas. Žinoma, buvome pasiruošę ir tokiam atvejui, kad leidimas išvis nebus duotas“, – tvirtino L. Tamkvaitis.

Rekordiškai didelis Regatos dalyvių skaičius – net 60 jachtų – pučiant gana silpnam vėjui plaukė kitu, teisėjų iš anksto parengtu atsarginiu maršrutu, kuris nekliudė Rusijos vandenų, tačiau pareikalavo dar daugiau buriuotojų ištvermės ir profesionalumo.

Greičiausiai po antrojo etapo plaukia Estijos jachta "Evelin III" (kapitonas A.Tommas). Antrą vietą užima "Arabela-Tele2" (kap. R.Šiugždinis), trečią - "Levante" (kap. T.Rymonis). Pagal perskaičiuotą laiką pirmoji vieta atitenka "Evelin III", antroji - "Arabelai-Tele2", trečioji - dar vieniems estams "Katarina Jee" (kap. M.Tammas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją