Visi ralio dalyviai - profesionalai, standartinių automobilių ir visureigių vairuotojai, motociklininkai ir žmonės su negalia - turės įveikti visą trasą. Absoliučiam ralio nugalėtojui tradiciškai atiteks Lietuvos Respublikos Prezidento taurė.

10 valandą startavę Kaune, ralio dalyviai per Kačerginę, Jurbarką, Tauragę, Judrėnus, Endriejavą ir kita vietoves pavakare pasieks Telšius. Iš čia per Šiaulius ir Panevėžį lenktynininkai pasuks Anykščių link, kur visas varžybų karavanas ir nakvos.

Sekmadienį ralio dalyviai įveiks likusius greičio ruožus Aukštaitijoje ir apie 14 valandą finišuos Vilniuje, prie "Hanner" dangoraižio. Čia bus paskelbti preliminarūs ralio rezultatai, o iškilmingas ralio finišas numatytas 17 val. Vilniuje, S.Daukanto aikštėje prie Prezidentūros.

Ralio uždarymas ir atskirų kategorijų prizininkų apdovanojimas įvyks "Litexpo" parodų rūmuose.

Beje, anksčiau ralis "Aplink Lietuvą" trukdavo tris dienas, tačiau šiemet varžybos, kurias rengia Lietuvos automobilių klubas, sutrumpintos atsižvelgiant į daugelio sportininkų pageidavimą.

Dalyvauti ralyje, kuris kartu bus ir Lietuvos automobilių ralio čempionato šeštasis etapas, užsiregistravo per 80 ekipažų. Tarp jų bus ir geriausi šalies ralio meistrai - Aurelijus Simaška, Rolandas Mackevičius, Dovilas Čiutelė, Rokas Lipeikis ir kiti.

Pirmasis ralis "Aplink Lietuvą" vyko 1931 metais, vėliau jis buvo surengtas 1932 ir 1937 metais, o atgaivintas 1996 metais ir vyksta kasmet. Varžybos įtrauktos į Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) kalendorių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją