Antalijoje vyksiančiame čempionate dalyvaus stipriausios pasaulio golbolo rinktinės. Lietuvos komanda dėl Europos čempionų vardo susirungs vyrų A pogrupyje su Belgijos, Danijos, Vokietijos, Vengrijos, Slovėnijos, Ispanijos ir Švedijos komandomis.

Vyrų C pogrupyje dėl 17-tos ir žemesnių vietų kovos Bulgarijos, Kroatijos, Graikijos, Izraelio, Rusijos, Olandijos, Ukrainos, Serbijos, Norvegijos ir čempionato šeimininkų – Turkijos – komandos. Vyrų B pogrupio čempionatai vyksta poriniais metais.

Lietuvos golbolo rinktinės sudėtyje šįkart žais visi sportininkai, pernai Lietuvai iškovoję pasaulio čempionės vardą: komandos kapitonas Marius Zibolis, Saulius Leonavičius, Žydrūnas Šimkus, Arvydas Juchna, Nerijus Montvydas ir geriausiu pasaulio golbolo žaidėju išrinktas Genrikas Pavliukianecas. Lietuvos komandą treniruoja Karolis Levickis.

Čempionate dėl prizinių vietų susikaus ir golbolininkės moterys iš Danijos, Suomijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Graikijos, Rusijos, Ispanijos, Švedijos, Turkijos, Ukrainos bei Olandijos, žaisiančios viename pogrupyje.

Kartu su Lietuvos rinktine į Europos golbolo čempionatą Turkijoje išvyko ir du tarptautinio II-o lygio golbolo teisėjai iš Lietuvos - Vilma Bašinskaitė ir Rimantas Venckutonis. Organizatorių kvietimu, lietuviai teisėjaus tiek vyrų, tiek moterų golbolo varžybose, sakoma pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją