Apie Europos čempionatą, vienintelį iškovotą medalį su "Lietuvos žiniomis" mintimis pasidalijo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksas Stanislovaitis.

- Treneri, kaip vertinate V.Aleknos pergalę?

- Jis geležinių nervų žmogus. Tai sportininkas, kuris gali paskutiniu bandymu laimėti varžybas. Ne kiekvienas sportininkas tai gali padaryti. Virgis kaip žadėjo, taip ir padarė - laimėjo "auksą". Visi nori jį aplenkti, spaudimas didžiausias, bet Virgilijus atsilaiko. V.Alekna pademonstravo, kad jis yra ne tik disko metimo, bet ir visos lengvosios atletikos lyderis. Neįsivaizduoju, kad dar kas nors gali pelnyti tokius rezultatus.

- Živilės Balčiūnaitės maratono varžybų ketvirtąja vieta tikriausiai taip pat esate patenkintas?

- Nerimavome dėl Ž.Balčiūnaitės sveikatos. Jei ji prieš čempionatą nebūtų susižeidusi kojos, tikrai turėtume dar vieną medalį, nes iki jo trūko labai nedaug. Nors Živilė ir nelaimėjo medalio, jos rezultatą vertinu labai gerai. Mes jai nekėlėme tikslo žūtbūt laimėti medalį, norėjome, kad ji būtų pirmame aštuntuke.

- Ar nenuvylė kitų Lietuvos lengvaatlečių pasirodymai?

- Darysime Lietuvos lengvosios atletikos federacijos tarybos posėdį, per jį bus aptarti visų mūsų sportininkų pasirodymai.

Europos čempionate dalyvavo 48 šalių atstovai, į Geteborgą suvažiavo stipriausi sportininkai. Pas mus rašoma, kad lietuviai prastai pasirodė. Iš tiesų labai gerai, kad jie bent Europos čempionato normatyvus įvykdė ir dalyvavo varžybose. Kai kuriose sporto šakose turi įvykti stebuklas, kad lietuviai patektų į Europos čempionatą, o mūsų žmonės patenka.

- Bet kai kurie lietuviai liko vieni iš paskutinių.

- Visi kovėsi kiek galėjo. Tačiau žmonės jau yra "išsunkti", dar prisidėjo aibė traumų. Daugelį metų lengvoji atletika Lietuvoje buvo ujama, dabar pirmieji metai, kai į šią sporto šaką žiūrima padoriai. Įdėtas kapitalas atsipirks po dvejų metų. Šis Europos čempionatas buvo generalinė repeticija prieš Pekino olimpiadą. Skubotų išvadų nereikia daryti. V.Alekna per pirmą savo Europos čempionatą taip pat buvo tik 17. Ar tada reikėjo apie jį blogai rašyti? Reikia sulaukti savo laiko. Galiu tik patvirtinti: visi, kurie atvyko į Švediją, tikrai stengėsi. Aš lietuvių pasirodymą vertinu teigiamai.

Išsamiau apie tai skaitykite "Lietuvos žinių" priede "Sporto tribūna".