Vaidos Arbočiūtės ir Astos Romerytės dvivietė bei Mikas Razmislevičius iškovojo sidabro medalus, o vienvietes irklavę Lina Šaltytė ir Mindaugas Griškonis - "bronzą".

"Rezultatais esame patenkinti, nors visada galima norėti daugiau", - sakė Lietuvos rinktinės treneris Einius Petkus.

Lietuvoje surengtas pasaulio studentų čempionatas - jau devintasis. Jie rengiami kas dvejus metus. Studentų čempionatuose dalyvauja tik studentai, tačiau varžybos vis tiek sulaukia didžiulio Tarptautinės irklavimo federacijos (FISA) dėmesio. "Beveik visi teisėjai buvo FISA nariai, varžybas taip pat prižiūrėjo FISA žmonės. Jų iš viso buvo 20", - teigė Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) prezidentas Artūras Jukna.

Daugelis sportininkų ir FISA narių liko patenkinti lietuvių darbu. "Viskas pavyko puikiai, visi patenkinti. Tik šeštadienį mus nuvylė oras. Dėl stipraus vėjo teko nukelti dviem valandoms varžybas. Po penktadienio varžybų užsieniečiai buvo apstulbę, sakė: "Taip gerai, kaip pas jus, dar nėra buvę - oras puikus, maistas geras, organizacija irgi nepriekaištinga, transportas veikia gerai", - džiaugėsi A.Jukna.

Sutikusieji apžiūrėti Vilnių neliko nusivylę. "FISA nariai - nustebę ir priblokšti. Žinoma, iš gerosios pusės. Jie galvojo, kad Lietuva - ta pati Rusija, kurioje kai kurie yra buvę. Jie sakė: "Čia, pasirodo, Europa", - šypsojosi A.Jukna.

"FISA į mūsų paraišką surengti pasaulio studentų čempionatą reagavo labai gerai. Po 2002-ųjų pasaulio jaunių pirmenybių, jie beveik patys ir pasiūlė mums sukviesti studentus iš viso pasaulio, - pabrėžė A.Jukna. - FISA Lietuvą vertina labai gerai, nes jie nesitikėjo, kad viskas taip gerai pavyks 2002-aisiais. Tuomet jie labai rizikavo, nes pirmą kartą čempionatas buvo surengtas buvusioje sovietinėje teritorijoje. Po Maskvos olimpiados nebuvo jokio irklavimo renginio šitoje buvusios "geležinės uždangos" pusėje. FISA bijojo, bet kai pamatė, ką galime, įvertino geriau nei daugelį kitų Europos valstybių".

Daugiau apie tai skaitykite "Lietuvos žinių" priede "Sporto tribūna".