Ekonomikos ministras Robertas Habeckas teigė, kad jis būtų „norėjęs šiek tiek daugiau vietinio patriotizmo“, o Sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas tokį DFB sprendimą pavadino „neteisingu“.

DFB teigė, kad sandoris yra finansiškai naudingas ir turės teigiamos įtakos šalies masiniam futbolui.

Vokietijos kompanija „Adidas“ Vokietijos rinktines rengia daugiau nei 70 metų. Remiantis pranešimais Vokietijos žiniasklaidoje, „Nike“ sutiko sumokėti apie 100 mln. Eur per metus už tai, kad galėtų aprangas tiekti DFB komandoms, o tai dvigubai daugiau nei „Adidas“ teikiama finansinė parama (50 mln.).


Galima sakyti, kad šis sprendimas suvienijo skirtingų pažiūrų Vokietijos politikus: tiek dešinieji, tiek kairieji neslėpė nusivylimo tokia naujiena.

„Sunkiai įsivaizduoju vokiškus marškinėlius be trijų juostelių“, – sakė J. Habeckas. „Man „Adidas“ ir rinktinės spalvos visada derėjo kartu. Tai vokiečių tapatybės dalis“, – pridūrė politikas.

K. Lauterbachas „X“ socialiniame tinkle teigė, kad tai „klaidingas sprendimas, kuomet komercija griauna tradicijas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)