Atsakomojoje dvikovoje taip pat, kaip ir Portugalijoje, komandos kapitonas Fiodoras Černychas vėl sudrebino vartų konstrukciją ir per pertrauką su treneriu Edgaru Jankausku net apsitarė, kad reikės nueiti į bažnyčią, kadangi pirmame susitikime toks pats likimas dar ištiko ir Gvidą Gineitį.

Vis dėlto grįžęs iš rūbinęs Fedia tarė savo žodį: po puikaus Pijaus Širvio perdavimo iš aštraus kampo nuginklavo vartų poziciją kiek pametusį varžovų vartininką.

„Įdomus, ekstravagantiškas įvartis. Net nežinau, kaip kamuolys atsidūrė vartuose“, – spaudos konferencijoje komentavo strategas, pabrėžęs, kad jo auklėtiniai neišnaudojo kur kas geresnių progų.

F. Černychas taip pat tikino, kad ir pats galėjo pasižymėti dar bent kelis kartus.

„Šiandien gal galėjau sumušti kokius keturis, o įmušiau iš turbūt sunkiausios turėtos progos. Nors kitų realizuoti nepavyko, vis tiek esu laimingas, kad įvartis pasiektas ir pergalė iškovota“, – teigė jis.

Kad ir kaip ten būtų, po šio tikslaus smūgio Fiodoro įvarčių kraitis rinktinėje pagausėjo iki 15. Betrūksta 4-ių rezultatyvių šūvių iki visų laikų nacionalinės komandos rekordininko Tomo Danilevičiaus, per savo karjerą sukaupusio 19 įvarčių.

„Aišku, realu. Duočiau 99 procentus“, – užtikrintai pareiškė E. Jankauskas, paklaustas, ar dabartiniam lietuvių kapitonui pavyks pagerinti ankstesniojo raiščio savininko pasiekimą.


Įdomu, kad pastarąjį sykį Lietuvos rinktinė dviem pergalėmis iš eilės, beje, taip pat sausais rezultatais, džiaugėsi beveik prieš dešimtmetį, kai 2014-ųjų rudens pradžioje 2:0 įveikė San Mariną ir 1:0 palaužė Estiją.

„Visada yra smagu laimėti. Net neprisimenu, kada mes paskutinį kartą dvi iš eilės pergales esame iškovoję. Toks ir pozityvas. O iš žaidimo pusės yra ką gerinti“, – neslėpė F. Černychas.

„Tokie ir buvo tikslai – įveikti Gibraltaro komandą ir likti C divizione. Tą ir padarėme tose dvejose rungtynėse. Gal tik rezultato visi tikėjosi didesnio, bet svarbiausia, kad laimėjome.

Vis tiek žiūrovams įdomiau, kai rinktinė žaidžia su geresniais varžovais. Vyrukams iš A lygos tai proga pasirodyti, nes agentai atvažiuoja į rimtesnes rungtynes ir gali pastebėti. Manau, kad čia tik vieni pliusai, kad likome C divizione.

Tikėjome savo jėgomis nuo pat pradžių, kontroliavome žaidimą ir turėjome savo momentus. Jeigu būtų šiek tiek anksčiau įkritęs pirmas įvartis, manau, viskas kitaip būtų pasibaigę“, – sakė jis.


„Šiandien atrodėme šiek tiek geriau, bet dar nebuvome ta rinktinė, kurią matėte vasarą. Jeigu prisiminsime ir praėjusius metus, šioje sezono stadijoje neatrodėme taip pat gerai kaip vasarą. Nežinau, gal tada būna mūsų pikas, juk ir A lygos sezonas tik ką prasidėjo. O vasarą gal visi jau būna įsibėgėję ir įgiję formą“, – svarstė vienas labiausiai patyrusių rinktinės narių.

Vertindamas P. Širvio perdavimą, kuris ir sukūrė įvartinę situaciją, F. Čerychas jam neturėjo jokių priekaištų.

„Superperdavimas, ačiū jam, gerai, kad pamatė ir kad pavyko įmušti. Pats dar tris tikrai galėjau mušti, iš chebros irgi kažkas. Bet gal ir gerai, kad dabar tik vienas įkrito, gal C divizione jie labiau kris“, – pastebėjo kapitonas.

F. Černychas nepamiršo padėkoti 6102 žiūrovams tribūnose, nepabūgusiems vėsoko ankstyvo pavasario vakaro lauke.

„Čia visada yra didelis malonumas. Kaune ateina labai daug žmonių ir palaiko mus nesvarbu, koks rezultatas. Esame tikrai dėkingi jiems už tai“, – tvirtino jis.

Pasiteiravus, kaip rinktinė pasidalins LFF pažadėtą 50 tūkstančių eurų premiją, Fiodoras užtikrino, jog visi gaus po lygiai.

„Visi po lygiai dalinsimės. Nesvarbu, kas kiek žaidė ar visai nežaidė, trenerių štabas, personalas. Visi esame lygūs – viena didelė šeima“, – rėžė Fedia.

Galiausiai jis su plačia šypsena veide papasakojo, kaip keliaus atgal į Indiją, kurios klube Keralos „Blasters“ šiuo metu žaidžia.

„Nu super, savaitę grįžinėsiu: peščiomis, vėliau valtimi reikės irtis parą (juokiasi). Ne, apie 20 valandų truks. Į Varšuvą, tada į Naująjį Delį, Kalkutą, iš jos tris valandas autobusu į kažkokį miestą, kur žaisime. Labai nepatogus transportas. Dvi dienas paskui tikriausiai vien gulėsiu lovoje ir miegosiu.

Kelionė sunki nusimato. Bet žinojau, kur važiuoju ir ko maždaug tikėtis. Mano sutartis baigiasi po mėnesio. Aš nežinau, liksiu ten ar neliksiu, kokia kita mano stotelė bus“, – atskleidė F. Černychas.

Primename, kad pirmame kėlinyje lietuviai akivaizdžios savo žaidybinės persvaros įvarčiu taip ir nepavertė: arčiausiai tikslo buvo minėtas F. Černychas, sudrebinęs skersinį, taip pat Vykintas Slivka ir Armandas Kučys, privertę iš peties padirbėti oponentų vartų sargą.

Vis dėlto po pertraukos Lietuvos futbolininkų atakų bangos davė vaisių: kamuolį į vartų tinklą techniškai pasiuntė F. Černychas. Dviejų įvarčių pranašumą serijoje įgiję mūsiškiai pakankamai ramiai užbaigė reikalus Kaune.

Šeimininkų starto sudėtyje įvyko trys permainos: Edviną Girdvainį pakeitė Rokas Lekiatas, Arvydą Novikovą – Paulius Golubickas, o Danielį Romanovskį – A. Kučys.

Lietuviai varžysis C divizione, o gibraltariečiai bus priversti leistis į D divizioną.

C divizione išsilaikę mūsiškiai kausis C2 grupėje kartu su Rumunijos (FIFA-45), Kosovo (FIFA-102) ir Kipro (FIFA-125) komandomis.

O iš D divizione neišlipęs Gibraltaras kaposis D1 grupėje kartu su Lichtenšteinu (FIFA-203) ir San Marinu (FIFA-210).

UEFA Tautų lygos turnyras bus žaidžiamas šių metų rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais.

2022 m. sezone lietuviai C1 grupėje per šešis mačus sukrapštė tik 1 tašką ir finišavo paskutiniai, ketvirti. Juos aplenkė ne tik Turkijos (13 tšk.), bet ir Liuksemburgo (11 tšk.) bei Farerų salų (8 tšk.) atstovai.

Gibraltariečiai identiškai pasirodė C4 grupėje, kur su vieninteliu tašku neprilygo Sakartvelui (16 tšk.), Bulgarijai (9 tšk.) ir Šiaurės Makedonijai (7 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)