Iš vienos pusės – pasiektas teigiamas rezultatas (1:0) ir į namus parsivežtas pranašumas. Iš kitos – jis minimalus ir įgytas prieš paskutiniajame FIFA reitingo dešimtuke kiurksinčią komandą, kuri praktiškai pusę laiko žaidė mažumoje (nuo 26 iki 71 min.).

Dvejopi jausmai po Algarvės stadione, Portugalijoje, sužaisto pirmojo serijos kėlinio veikiausiai sukasi ir geriausio Lietuvos metų futbolininko Justo Lasicko mintyse.

Savo aikštės pusėje varžovą nesėkmingai apsivaryti bandęs krašto gynėjas jau 16 minutę užsidirbo geltoną kortelę, tačiau įpusėjus kėliniui reabilitavosi, kai nominaliems šeimininkams pakėlus kampinį kamuolį galva išmušė Gytis Paulauskas, o tuomet nepriekaištingai kontrataką užsuko Gvidas Gineitis, Arvydas Novikovas ir Danielis Romanovskis, po kurio perdavimo J. Lasickas gražiai išvedė vienas prieš vieną Fiodorą Černychą – pastarasis be ceremonijų buvo nuskintas vartininko.

Po šio epizodo kiekybinę persarą įgiję mūsiškiai padidino savo apsukas ir net tik po kartą sudrebino skersinį ir virpstą, bet ir 60 min. galiausiai pralaužė atkakliai ir kietai besipriešinusių oponentų gynybą, kai galva savo debiutinį įvartį rinktinėje pelnė Armandas Kučys.

Visas 90 min. ant vejos praleidusio J. Lasicko pasirodymas svetainės flashscore.com buvo įvertintas 7,5 balo – daugiau gavo tik rezultatyvų perdavimą atlikęs Vykintas Slivka (8).

Nors Justui pačiam nei vadinamuoju asistu, nei tiksliu smūgiu pasižymėti nepavyko, kalbėdamas su Delfi.lt jis tikino, kad tikrai ne tai yra jo pagrindinis tikslas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją