Staigmenų šį vakarą labiausiai tikėtasi iš Italijos, kur Bergamo „Atalanta“ namuose pasitiko Jurgeno Kloppo vedamus „Liverpool“ futbolininkus, kurie pirmąjį mačą „Anfield“ stadione katastrofiškai pralaimėjo 0:3, o išvykoje pasiekė nepakankamą pergalę rezultatu 1:0.

Atsakomasis mačas prasidėjo kur kas geriau „raudoniesiems“, kadangi jau 7-ą minutę jie sugebėjo uždirbti 11 m baudinį už priešininko žaidimą ranka, o smūgiuodamas nuo žymos klaidų nedarė lyderis Mohamedas Salah.

Po to sekė ne viena pavojinga „Liverpool“ ataka – vienas prieš vieną su vartininku išsprūdęs buvo Luisas Diazas, tačiau puolėją kamuolio link aplenkė vartininkas Juanas Musso, po to sekė dar viena puiki pozicinė ataka, po kurios smūgio atlikti nepavyko.

Geriausia svečių proga pasirodė prieš pirmojo kėlinio pabaigą, kai po priešininkų gynybinės klaidos puikų šansą smūgiuoti turėjo M. Salah. Egiptietis iš maždaug 20 m atstumo bandė perkelti toli nuo savo linijos buvusį vartininką, tačiau smūgiui pritrūko technikos ir jis skriejo gerokai pro šalį.

Antrame kėlinyje žaidimas susilygino, „Liverpool“ kokybiškų progų neberado, o „Atalanta“ komanda galėjo švęsti nieko blogo nereiškiantį pralaimėjimą ir bilietą į pusfinalį.

Paprakaituoti dėl savo vietos kitame etape turėjo Xabi Alonso ir Lėverkuzeno „Bayer“ futbolininkai. 2 įvarčių persvarą iš namų atsivežę vokiečiai 1:1 atsilaikė prieš garsias tribūnas surinkusį Londono „West Ham“ klubą.

„Bayer“ futbolininkai švenčia pergalę

Londono olimpinio stadiono šeimininkai anksti parodė, jog yra rimtai nusiteikę, kai 13-ąją minutę po puikaus aukšto perdavimo smūgiu galva pasižymėjo Michailas Antonio. Šis įvartis užkūrė ugnį „West Ham“ komandos sieloje, kurios dėka komanda susikūrė dar ne vieną gerą progą.

Šeimininkai per šį mačą atliko 14 smūgių, iš jų 6 siekė vartų plotą, tačiau pavyko išpešti tik vieną įvartį, kurį galiausiai svečiai iš Lėverkuzeno atsiėmė. 89-ąją minutę individualų reidą atlikęs Jeremie Frimpongas po rikošeto pasiuntė kamuolį į vartus ir užtikrino „Bayer“ vietą Europos lygos pusfinalyje.

Itališkoje Europos lygos kovoje tarp „AS Roma“ ir „AC Milan“ triumfavo sostinės futbolininkai. Po pirmojo mačo 1:0 pirmavę romiečiai namuose darkart palaužė Milano komandą – 2:1, nepaisant to, jog rungtynes baigė su 10 žaidėjų.

Visi UEFA Europos lygos ketvirtfinalių rezultatai:

Bergamo „Atalanta“ 0 – 1 „Liverpool“ (bendras rezultatas 3 – 1)

Mohamed Salah 7‘ (P) [0:1]

Londono „West Ham United“ 1 – 1 Lėverkuzeno „Bayer“ (1 – 3)

Michail Antonio 13‘ [1:0]
Jeremie Frimpong 89‘ [1:1]

„AS Roma“ 2 – 1 „AC Milan“ (3 – 1)

Gianluca Mancini 12‘ [1:0]
Paulo Dybala 22‘ [2:0]
Mehmet Zeki Čelik 31‘ raudona kortelė
Matteo Gabbia 85‘ [2:1]

„Marsellie“ 1 – 0 „Benfica“ (2 – 2, baudinių serijoje 4:2)

Faris Moumbagna 79' [1:0]


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją