Xabi Alonso auklėtiniai atsakomosiose UEFA Europos lygos rungtynėse namuose išplėšė lygiąsias 2:2 (0:1) su AS „Roma“ ir žengė į finalą, nes pirmąjį mačą prieš savaitę buvo laimėję 2:0.

Svečiai iš Romos pirmavo po dviejų Leandro Paredeso realizuotų 11 metrų baudinių (43 ir 66 min.), tačiau „Bayer“ pakartojo tai, ką šiemet jau darė ne vieną kartą – rungtynių pabaigoje išsigelbėjo.

Iš pradžių šeimininkams pakėlus kampinį nelaimė ištiko gynėją Gianlucą Mancinį, 82 min. netyčia pasiuntusį kamuolį į savo vartus. O 90+7 min. rezultatą išlygino baudos aikštelėje šaltakraujiškai sužaidęs Josipas Stanišičius.

Tokiu būdu „Bayer“ ne tik sučiupo bilietą į turnyro finalą, bet ir pratęsė tiesiog neįtikėtiną savo šiame sezone nepralaimėtų rungtynių iš eilės seriją iki 49-erių.

Į finalą prasibrovė ir Bergamo „Atalanta“, kuri savo stadione 3:0 (1:0) susitvarkė su Marselio „Olympique“. Pirmoji akistata baigėsi lygiosiomis 1:1.

Po sykį pasižymėjo Ademola Lookmanas (30 min.), Matteo Ruggeri (52 min.) ir Elas Bilalas Toure (90+5 min.).

Primename, kad šio sezono UEFA Europos lygos finalas vyks gegužės 22 dieną Airijos sostinėje Dubline.

Paaiškėjo ir UEFA Konferencijų lygos finalo pora. Prie Florencijos „Fiorentinos“ prisijungė Pirėjo „Olympiakos“.

Graikijos grandas savo aikštėje 2:0 (1:0) pranoko Birmingamo „Aston Villą“ ir užtikrintai triumfavo serijoje. OLY futbolininkai 4:2 buvo pajėgesni ir išvykoje.

Dublį įformino Ayoubas El Kaabi (10 ir 78 min.).

Finalas numatytas gegužės 29 d. Atėnuose.