UEFA Čempionų lygos finalas bus žaidžiamas šį šeštadienį, 22 val. Lietuvos laiku.

„Žinome, ko laukti ir kaip turime žaisti. Žinome, kad jie šiuo metu turbūt yra geriausia komanda pasaulyje. Jie tą jau įrodė, bet kartu žinome ir dižiuojamės tuo, ką pavyko pasiekti mums. Būsime susikaupę, privalome nedaryti jokių klaidų, nes varžovas – labai stiprus.

Turiu žaidėjus, kurie žino, kaip žaisti šiuos mačus ir esu dėl to laimingas. Turime Europos, pasaulio čempionus, jaunus, patyrusius žaidėjus. Turime išlikti susikaupę, išlaikyti švarią galvą ir kreipti dėmesį į detales, nes būtent jos sukuria skirtumą finaluose“, – mačo išvakarėse sakė „Inter“ treneris Simone Inzaghi.


„Inter“ yra triskart tapęs Čempionų lygos nugalėtoju, tačiau nė karto klubo iki šio trofėjaus nenuvedė vietinis strategas. S. Inzaghi gali tapti pirmuoju ir prieš būsimą finalą jis spinduliuoja italams nebūdinga ramybe.

Paskutinį kartą Milano ekipa turnyre triumfavo 2010 m., kai juos treniravo Jose Mourinho, o pirmeiji du kartai užfiksuoti dar 1964 ir 1965 m., kai ekipai vadovavo argentinietis Helenio Herrera.

„Suprantame, kad tai – milžiniška galimybė sukurti istoriją. Kartu yra raktinis žodis. Finalą pasiekėme būdami kartu, bandysime jį ir laimėti būdami kartu“, – sakė jis.

Treneris išskyrė, kad kova aikštės viduryje ir šios kontroliavimas bus ypatingai svarbus. Kaip ir „Man City“ įvarčių mašinos – Erlingo Haalando stabdymas.

„Žinome, koks tai žaidėjas. Tikrai skirsime jam didelį dėmesį. Esu kai ką paruošęs, bet gintis turės visa komanda ir pristabdyti ne tik E. Haalandą, bet visą nuostabią „Manchester City“ komandą“, – teigė S. Inzaghi.

Jam Atatiurko olimpinis stadionas malonių prisiminimų kelti neturėtų – būtent šiame įvyko „Stambulo stebuklo“ etiketę gavęs 2005 m. finalas, po kurio ašaras liejo „Inter“ trenerio vyresnysis brolis Filippo.

Tada F. Inzaghi atstovaujama „AC Milan“ po pirmo kėlinio 3:0 triuškino „Liverpool“ klubą, bet antrame kėlinyje leido rezultatą išlyginti ir galiausiai paleido trofėjų iš rankų po 11 m baudinių serijos.

Tačiau puikias emocijas jis kelia „Inter“ saugui Hakanui Calhanoglu, kuris prieš keletą metų atvyko būtent iš „AC Milan“. Turkijos rinktinės kapitonas džiaugiasi tuo, kad finalas bus žaidžiamas gimtinėje.

Simone Inzaghi (dpa/picture-alliance nuotr.)

„Esu labai laimingas ir didžiuojuosi tuo, kad finalą žaisiu savo tėvynėje. Tkiu, kad sirgaliai mane palaikys ir melsis už mane. Tikiuosi iškelti šią taurę. Suprantu, kad bus sunku, nes mūsų priešininkas – labai stiprus. Noriu tinkamai reprezentuoti savo šalį ir klubą.

Svarbu žaisti savo žaidimą ir išnaudoti stiprybes, labai svarbu yra žaisti be baimės. Bandysime sugriauti jų žaidimo planą ir parodyti geriausią savo veidą“, – kalbėjo H. Calhanoglu.

Jis gali tapti pirmuoju turku, kuriam pavyktų laimėti UEFA Čempionų lygą. Tiesa, ir „Manchester City“ turi vieną turką – Ilkay’ų Gundoganą. Tačiau šio futbolininko istorija kiek kitokia – jis, kaip ir H. Calhanoglu, gimė Vokietijoje ir galiausiai pasirinko atstovauti šios šalies rinktinei bei pilietybę.

„Dar nekalbėjau su juo. Labai gerbiu I. Gundoganą ir tai bus didis finalas mums abiems. Jis atstovauja Vokietijai, aš Turkijai – gerbiu jo sprendimą.

Tai bus ypatingos rungtynės man – jos bus kitokios. Noriu pilnai tuo pasimėgauti, nes nežinau, kada žaisiu kitą finalą. Žinau, kad turkai mane palaikys. I. Gundoganas žaidžia Vokietijos rinktinėje, aš Turkijos. Manau, kad žmonėms daug svarbiau, kad laimėčiau aš, nes tik tada taurę iš tiesų laimės Turkijos pilietis. Aš padarysiu viską, ką galiu, kad taip ir įvyktų“, – ambicijų neslėpė H. Calhanoglu.

Finalas bus ypatingas įvykis ir „Inter“ puolėjui Lautaro Martinezui. Prieš pusmetį jis su Argentinos rinktine tapo pasaulio čempionu, o dabar turi galimybę laimėti ir Čempionų lygą.

„Tai du didžiausi finalai, kuriuose gali sužaisti būdamas futbolininku. Jausmas yra neįtikėtinas, nes žinai, kad pasiekei pačią pabaigą, sunkiai dirbdamas visus metus. Tai paskutinis žingsnis ir turime būti pasiruošę jį žengti.

Praėjome labai sunkų grupių etapą, todėl nusipelnome pagarbos. Mes atlikome puikų darbą. Mes tikrai tikimės sugrąžinti trofėjų į Milaną. Tai milžiniška svajonė, kurią labai sunku išpildyti, bet mes sunkiai dirbome ir esame per vieną žingsnį nuo to“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją