Visi įvarčiai pelnyti antrame kėlinyje. 62-ą min. dėl varžovo žaidimo ranka savoje baudos aikštelėje skirtą 11 m baudinį realizavo Anglijos klubo alžyrietis Saidas Benrahma.

Jau po 5 min. pusiausvyrą technišku smūgiu grąžino Giacomo Bonaventura.

Kuomet viskas krypo link pratęsimo, „Fiorentina“ grubiai suklydo ir leido į priekį nuskuosti Jarrodui Bowenui, aplenkusiam gynėjus ir įveikusiam vartininką Pietro Terracciano.

Rungtynių santrauką rasite čia.

Davido Moyeso auklėtiniai tuo pačiu iškovojo kelialapį į antrą pagal pajėgumą žemyne UEFA Europos lygą, kurios finalas praėjusią savaitę taip pat baigėsi liūdnai italams – „Roma“ klubą po 11 m baudinių nuo trofėjaus nustūmė „Sevilla“ (Ispanija).

Trečiadienio finalą Prahoje apkartino „West Ham“ gerbėjų elgesys pirmame kėlinyje.

Pakelti kamuolio nuo kampinio gairelės žingsniavęs „Fiorentina“ kapitonas Cristiano Biraghi buvo apmėtytas plastiko bokalais, vienas kurių praskėlė italo pakaušį. Kliuvo ir greta buvusiai teisėjo asistentei.


C. Biraghi chuliganams atsakė ironiškais plojimais, o netrukus tęsė rungtynes sutvarstyta galva. Beje, po pertraukos būtent jo neatsargus judesys ranka virto 11 m baudiniu.

Rungtynių dieną neramu buvo ir Prahos gatvėse – svečiai iš Toskanos buvo kaltinami miesto kavinėse kibę į atlapus britams.


„Fiorentina“ vienintelį savo tarptautinį titulą laimėjo dar 1961 metais, kai triumfavo UEFA taurių laimėtojų taurės turnyre. „West Ham“ šių nebeegzistuojančių varžybų laurais pasipuošė 1965-aisiais, o 1999 metais laimėjo tuometę UEFA Intertoto taurę.

Šių Italijos ir Anglijos ekipų kaktomuša Konferencijų lygos finale tapo savaitgalį laukiančios pajėgiausio žemyno turnyro atomazgos preliudija. Šeštadienį Stambule (Turkija) dėl UEFA Čempionų lygos karūnos susirems Milano „Inter“ ir „Manchester City“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją