Lietuva birželio 17-ą Kaune sieks pirmuosius taškus iškovoti prieš Bulgariją, o birželio 20-ą 21:45 val. išvykoje susitiks su Vengrija.

Su Bulgarijos rinktine Lietuva žaidė 2021 metais pasaulio čempionato atrankoje. Lietuviai svečiuose nusileido 0:1, Vilniuje laimėjo 3:1.

Antradienį prieš vidurdienį paskelbtame sąraše trūksta ilgamečio rinktinės nario Arvydo Novikovo, taip pat Graikijoje sezoną užbaigusio 28-erių saugo Vykinto Slivkos.

Stratego Edgaro Jankausko sudarytame sąraše atsidūrė ir ne vienas naujas veidas – pirmą kartą pakvietimo į vyrų rinktinę sulaukė net keli žaidėjai.

Tarp tokių – puikų sezono startą su FA „Šiauliais“ išgyvenantys Deividas Šešplaukis ir Rokas Lekiatas. Beje, iš viso šiauliečiai rinktinėje turės net penkis savo atstovus.

Pirmą kartą vyrų rinktinėje išvysime ir jaunąjį puolėją Faustą Steponavičių. Šis aštuoniolikmetis Latvijos čempionate su „Tukums 2000“ ekipa jau yra įmušęs 7 įvarčius ir yra tarp rezultatyviausių lygos žaidėjų.

Po pertraukos į rinktinę sugrįžta Vilniaus „Žalgirio“ atstovai Ovidijus Verbickas ir Edvinas Gertmonas, taip pat – Latvijos čempionate Rygos RFS atstovaujantis Karolis Uzėla bei sezoną Rumunijoje užbaigęs Modestas Vorobjovas.

Rinktinėje ir vėl bus „Torino“ saugas Gvidas Gineitis, Slovėnijoje du trofėjus iškovojęs Justas Lasickas bei Albanijos taurės nugalėtoju tapęs Gytis Paulauskas. Jis puolėjų tandemą sudarys su rinktinės kapitonu Fedoru Černychu.

Nacionalinės rinktinės sudėtis rungtynėms su Bulgarija ir Vengrija

Vartininkai

Edvinas Gertmonas (Vilniaus „Žalgiris“), Lukas Paukštė (FA „Šiauliai“), Emilijus Zubas (Tel Avivo „Hapoel“, Izraelis).

Gynėjai

Linas Klimavičius (FK „Panevėžys“), Edvinas Girdvainis („Kauno Žalgiris“), Kipras Kažukolovas (Vilniaus „Žalgiris“), Artemijus Tutyškinas (Lodzės LKS, Lenkija), Pijus Širvys (FK „Panevėžys“), Rokas Lekiatas (FA „Šiauliai“), Justas Lasickas (Ljublianos „Olimpija“, Slovėnija), Markas Beneta (FK „Panevėžys“).

Saugai

Modestas Vorobjovas (be klubo), Gvidas Gineitis („Torino“, Italija), Ovidijus Verbickas (Vilniaus „Žalgiris“), Gratas Sirgėdas („Kauno Žalgiris“), Eligijus Jankauskas (FA „Šiauliai“), Daniel Romanovskij (FA „Šiauliai“), Karolis Uzėla (Rygos RFS, Latvija), Faustas Steponavičius („Tukums 2000“, Latvija), Deividas Šešplaukis (FA „Šiauliai“), Klaudijus Upstas (Kauno raj. „Hegelmann“).

Puolėjai

Gytis Paulauskas (KF „Egnatia“, Albanija), Fedor Černych (Limasolio AEL, Kipras).

Vykintas Slivka

Iš kiekvienos atrankos grupės tiesiai į Europos čempionatą pateks po dvi pirmas vietas užėmusios rinktinės, taip pat šeimininkė Vokietija, o likusios trys paaiškės po atkrintamųjų, kuriose komandos galės dalyvauti UEFA Tautų lygos keliu.

Į atkrintamąsias pateks po keturias geriausias A, B ir C divizionų komandas, kurios į čempionatą nepateks atrankos keliu. Jos susidurs savo diviziono akrintamosiose, iš kur į čempionatą iškops po vieną komandą.

Jei į čempionatą kažkuri iš keturių geriausių diviziono komandų pateks tiesiogiai, vieta atkrintamosiose atiteks žemiau bendrame diviziono reitinge esančiai komandai.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionato atrankos varžybose:

Kovo 24 diena (penktadienis), 21.45 val. Serbija – Lietuva 2:0 (1:0)

Birželio 17 diena (šeštadienis), 16.00 val. Lietuva – Bulgarija;

Birželio 20 diena (antradienis), 21.45 val. Vengrija – Lietuva;

Rugsėjo 7 diena (ketvirtadienis), 21.45 val. Lietuva – Juodkalnija;

Rugsėjo 10 diena (sekmadienis), 21.45 val. Lietuva – Serbija;

Spalio 14 diena (šeštadienis), 19.00 val. Bulgarija – Lietuva;

Spalio 17 diena (antradienis), 21.45 val. Lietuva – Vengrija;

Lapkričio 16 diena (ketvirtadienis), 21.45 val. Juodkalnija – Lietuva;

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją