Tai buvo paskutinės puolėjo Karimo Benzema rungtynės vilkint „Real“ marškinėlius.

Prancūzas su klubo, kuriame praleido 14 metų, sirgaliais atsisveikino įvarčiu 72-ą minutę: puolėjas realizavo 11 m baudinį.

Po šio epizodo 35-erių snaiperį keitė Luka Modričius.

K. Benzema įvartis šeimininkams leido pasiekti lygiąsias. Svečiai pirmavo nuo 49 minutės po saugo Oihano Sanceto įvarčio. „Athletic“ galėjo išsiveržti į priekį dar pirmame kėlinyje, bet 11 m baudinio 10-ą minutę nerealizavo Mikelis Vesga.

„Real“ su 78 taškais užėmė antrą vietą, Bilbao klubas liko 8-as (51 taškas).

Per karjerą Madride K. Benzema sužaidė 648 rungtynes, pelnė 354 įvarčius ir atliko 165 rezultatyvius perdavimus. Vilkėdamas „Real“ marškinėlius jis penkis kartus tapo UEFA Čempionų lygos nugalėtoju, keturis kartus – Ispanijos čempionu, o praėjusiais metais buvo pripažintas geriausiu planetos futbolininku.

Futbolininkas turėtų keltis į Saudo Arabiją, iš kurios atskriejo milžiniškas pasiūlymas prancūzui. „AS“ teigimu, „Real“ simboliu tapęs puolėjas iš Saudo Arabijos čempionės „Al-Ittihad“ sulaukė dvejų metų ir 200 mln. eurų vertės pasiūlymo.


Čempionų titulą užsitikrinusi „Barcelona“ sezoną užbaigė išvykos dvikova su „Celta Vigo“. Svečiai iš Katalonijos nusileido varžovams 1:2 (0:1).

Šeimininkai į priekį išsiveržė 42 minutę po Gabri Veiga tikslaus smūgio.

21-erių saugas 65-ą minutę dvigubino rezultatą, 79 min. rezultatą švelnino Ansu Fati.

Pergalę iškovojusi „Celta Vigo“ su 43 taškais finišavo 13-oje vietoje.


Su lyga atsisveikins „Valladolid“ ekipa, paskutiniame ture 0:0 sužaidusi su „Getafe“ futbolininkais. Valjadolido ekipai buvo būtina pergalė, jei norėjo likti aukščiausioje lygoje, varžovus tenkino lygiosios.


„Valladolid“ su 40 taškų užėmė 17-ą vietą, kartu su Barselonos „Espanyol“ (37) ir Elche“ (25) paliks „La Liga“ čempionatą ir kitą sezoną startuos antrame pagal pajėgumą divizione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją