Jau anksčiau Prancūzijos „Ligue 1“ čempionų titulą užsitikrinusi PSG paskutinėse rungtynėse namie iššvaistė dviejų įvarčių persvarą ir 2:3 (2:2) nusileido „Clermont“ futbolininkams.

Prieš mačą oficialiai paskelbta, kad po dvejų metų klubą paliks L. Messi ir ispanas Sergio Ramosas – abu jie į aikštę pristatymo metu žengė su vaikais.

Tačiau sirgalių širdžių argentiniečio L. Messi atžvilgiu tai nesuminkštino – šis buvo nušvilptas.


Vis garsiau kalbama, kad abu futbolininkai susivilios milžiniškais pinigais ir pasuks į Saudo Arabiją.

S. Ramosas atsisveikinimą pradėjo aukštai iškelta galva – jau 16 min. pelnė įvartį ir išvedė PSG į priekį. Persvarą 21 min. padvigubino Kylianas Mbappe, realizavęs 11 metrų baudinį. Vos po trijų minučių skirtumą sušvelnino Johanas Gastienas.

37 min. svečiai galėjo išlyginti rezultatą, bet Grejohnas Kyei nerealizavo 11 m baudinio. Vis tik klaida buvo ištaisyta dar iki pertraukos – jau per pridėtą pirmo kėlinio laiką pasižymėjo Mehdi Zeffane – 2:2.

63 min. svečius į priekį išvedė G. Kyei ir galiausiai šis tikslus smūgis buvo lemtingas, leidęs „Clermont“ švęsti netikėtą pergalę ir finišuoti aštuntoje pozicijoje.


Į žemesnę lygą šį sezoną Prancūzijoje iškrito net keturios komandos – „Auxerre“, „Troyes“, „Ajaccio“ ir „Angers“. Taip yra todėl, kad nuo kito sezono „Ligue 1“ mažins turnyro dalyvių skaičių nuo 20 iki 18. Todėl ir iš antros lygos į pirmą pakils tik dvi ekipos.

Italijoje sezoną pergalingai pabaigė Milano „Inter“ ir Romos „Lazio“ komandos, kurios jau anksčiau buvo užsitikrinusios vietą kitų metų UEFA Čempionų lygoje.

„Inter“ išvykoje 1:0 (1:0) įveikė „Torino“, o pergalę atnešė 37 min. įvartį pelnęs Marcelo Brozovičius.

„Lazio“ savo ruožtu 1:0 (0:0) išvykoje patiesė „Empoli“ po 48 min. Alessio Romagnoli įmušto įvarčio, leidusio klubui finišuoti antroje vietoje. „Inter“ liks trečias, o čempionų titulą jau senokai buvo užsitikrinęs „Napoli“.