Jose Mourinho treniruojamai „Roma“ nepavyko antrus metus iš eilės savo sezono vainikuoti europiniu trofėjumi. Italijos klubą trečiadienį Vengrijos sostinėje Budapešte užtemdė tituluočiausia UEFA Europos lygos komanda „Sevilla“, laimėjusi dramų persunktą finalą.

Baudinių serijoje 4:1 (pagrindinis laikas ir pratęsimas – 1:1) triumfavę andalūzai Europos lygą užkariavo septintą kartą – ir jie vis dar nėra pralaimėję nė vieno antro pagal pajėgumą žemyne turnyro finalo. Iki šiol tikru finalinių rungtynių laimės kūdikiu buvo laikomas ir J. Mourinho – 60-metis portugalas per savo karjerą dar nė karto nebuvo suklupęs ties paskutiniu žingsniu.

Jo treniruojamos komandos iš viso susižėrė penkis kontinentinius trofėjus, tarp kurių yra ir pernai su tuo pačiu Amžinojo miesto klubu laimėta Europos Konferencijų lygos nugalėtojų taurė. Bet šįkart J. Mourinho ypatingojo aura nebepadėjo.

Po apdovanojimų ceremonijos portugalas gautą finalo dalyvio medalį mestelėjo vaikui minioje.

„Nenoriu sidabro medalių. Aš nekaupiu sidabro medalių, todėl jį atidaviau“, – savo sprendimą aiškino J. Mourinho.

„Noriu likti „Roma“ klube, bet mano žaidėjai nusipelno daugiau, aš nusipelniau daugiau. Aš nebenoriu daugiau dėl to kovoti. Pavargau būti treneriu, komunikacijos, klubo atstovu spaudai“, – po dvikovos nusivylęs kalbėjo portugalas.

J. Mourinho siekė rekordinio šeštojo titulo europinio turnyro finale, kuriuo jis būtų aplenkęs legendinį italą Giovanni Trapattoni, laimėjusį penkis didžiuosius Europos trofėjus.

Prieš finalą 60-metis strategas atsisakė komentuoti savo ateitį, tačiau šią vasarą jis bus aktyviai siejamas su persikėlimu iš Romos į klubą, kuris greičiausiai jam suteiktų gerokai didesnį biudžetą žaidėjams nei Italijos sostinėje.

Nors jis turi galiojančią sutartį iki 2024-ųjų, manoma, kad jis gali persikelti į kitą klubą, su kuriuo portugalas galėtų iškovoti savo trečiąjį Čempionų lygos trofėjų. BBC teigiama, kad juo domisi „Paris Saint-Germain“.

„Mano ateitis? Aš esu rimtas, prieš kelis mėnesius sakiau, kad jei užmegsiu dialogą su kokiu nors kitu klubu, pasakysiu savininkams, nieko nedarysiu slapta.

Gruodį kalbėjau su klubu, kai manimi domėjosi Portugalijos federacija, nuo to laiko kol kas su niekuo nekalbėjau.

Laimėjau penkis finalus ir pralaimėjau šį, bet namo vėl grįžtu didžiuodamasis vaikinais. Jie atidavė viską. Visi esame lojalūs marškinėliams, kuriuos vilkime, lojalūs savo prigimčiai.

Į viską žiūrime rimtai ir nuolankiai, daug dirbame. Kiekvienas reaguoja skirtingai: vienas verkia, kitas – ne. Tiesa ta, kad mums visiems labai liūdna, su ašaromis ar be jų. Puikios rungtynės, puikus finalas – intensyvus ir energingas“, – kovą Budapešte įvertino „Roma“ vedlys.

Komandos gelbėtojas nežino, ar liks prie ekipos vairo

„Sevilla“ pergalė – dviguba: tik 11-ą vietą Ispanijos čempionate užimantys Jose Luiso Mendilibaro auklėtiniai, šiame sezone jau dusyk keitę trenerius, pelnė kelialapį į kito sezono Čempionų lygą.

„Sevilla“ pergalė stebina dar ir dėl to, kad strategas prie komandos vairo stojo kovo viduryje, kai ekipa kovojo dėl išlikimo „La Liga“ pirmenybėse.

62-ejų specialistas „Sevilla“ klubą atvedė į saugią poziciją, o vos šeštosiose savo kaip stratego tarptautinėse rungtynėse pasiekė pergalę Europos lygos finale.

„Dabar nežinau, ar bus pratęsta sutartis, ar ne, ir man tai nerūpi.

Mes tuo (pergale) mėgausimės, nes tai mums kainavo pakankamai daug. Dėl to čia ir atvykome, manau, kad darbas buvo gerai atliktas.

Džiaugiuosi, kad esu čia, kad laimėjau klubui (titulą), kuris išgyveno sunkius laikus tada, kai čia atvykau“, – kalbėjo J. Luisas Mendilibaras.

„Sevilla“ pakartojo 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ir 2020 metų sėkmę.

Rungtynių santrauką rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją