Penkių vyrų organizuota gauja sukūrė platformą, kurioje už 10 svarų sterlingų (11,5 Eur) mėnesinį mokestį neteisėtai transliavo futbolo rungtynes, rašo BBC.

Skelbiama, kad platforma („Flawless TV“) turėjo net 50 tūkst. prenumeratorių bei atnešė apie 8,11 mln. Eur pajamų.

Platformos populiarumą iš dalies galima paaiškinti tuo, kad ji tiesiogiai transliavo rungtynes, kurių Jungtinėje Karalystėje nerodė legalūs transliuotojai.

Nuosprendis paskelbtas po privataus kaltinimo bylos, kurią iškėlė „Premier“ lyga.

Daugelio už piratines transliacijas mokėjusių asmenų asmeniniai duomenys dabar yra tyrėjų rankose, tad kyla klausimas, kokių veiksmų gali būti imtasi jų atžvilgiu.

Pagrindinis gaujos vadeiva – 36 metų Markas Gouldas – buvo nuteistas 11 metų laisvės atėmimo bausme. Kiti keturi nariai nuteisti nuo trejų iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmėmis.

Grupuotė demaskuota po reido viename bute pietų Londone.

„Nemanau, kad kas nors iš mūsų suvokė, kokio tai masto nusikaltimas“, – BBC teigė Dougas Love'as, vadovavęs lemtingam reidui.

„Kai nuėjome į miegamąjį, ten buvo 20 ar 30 TV priedėlių, sujungtų tarpusavyje“, – teigė pareigūnas.

Gauja turinį vogė iš Jungtinės Karalystės, Kataro, JAV, Australijos ir Kanados transliuotojų ir po kelių sekundžių jas retransliavo per „Flawless“ platformą.

Buvo sukurtos programėlės, siūlančios „Premier“ lygos rungtynes ir kitą turinį, veikusios tiek telefonuose, tiek ir išmaniuosiuose televizoriuose.

Vartotojai programų gide net galėjo pasirinkti, ką ir kada žiūrėti.


Lygos duomenimis, 2016-2021 m. gauja uždirbo 8,34 mln. eurų. M. Gouldas asmeniškai susižėrė daugiau nei 1,97 mln. eurų.

Platformos prenumeratoriai už 11,5 Eur (10 svarų sterlingų) per mėnesį galėjo žiūrėti visas „Premier“ lygos rungtynes, tai 8 kartus pigiau už teisėtas „Sky“, „BT Sport“ ir „Amazon Prime“ paslaugas, kainuojančias apie 80 svarų sterlingų per mėnesį (apie 93 Eur).

Ši byla atskleidė nelegalių transliacijų paklausą, atsiradusią dėl to, kad kai kurių futbolo rungtynių negalima tiesiogiai pamatyti per televiziją. Jungtinėje Karalystėje šeštadieniais nėra tiesiogiai transliuojamos „Premier“ lygos kovos nuo 14:45 val. iki 17:15 val.

Taip siekiama paskatinti sirgalius lankytis stadionuose, o ne žiūrėti futbolą per televizorių.

Tačiau sporto transliacijų piratai pasiūlė „Premier“ lygos rungtynes, kurios gyvai transliuojamos tik užsienyje.

Platforma naudojosi net kai kurios užeigos ir barai, norėdami klientams pasiūlyti rungtynes, kurios paprastai Jungtinėje Karalystėje nėra tiesiogiai transliuojamos arba išvengtų legalių ir ženkliai brangesnių paslaugų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją