Nuaidėjus finaliniam rungtynių švilpukui Dortmundo ekipos strategas Edinas Terzičius dar ilgai stovėjo aikštėje ir ašarų kupinomis akimis žvelgė į geltonai ir juodai sirgalių nuspalvintas tribūnas.


Pirmą sezoną su „Borussia“ dirbęs 40-metis vokietis galėjo tapti pirmuoju treneriu po Jurgeno Kloppo, kuriam pavyko nutraukti „Bayern“ ekipos dominavimą šalies pirmenybėse. Dabartinis „Liverpool“ bosas su Dortmundo „Borussia“ 2012 metais kėlė į viršų Vokietijos čempionų trofėjų, o po to prasidėjo „Bayern“ pergalių era.

„Sunku rasti tinkamus žodžius po tokių rungtynių. Visi jaučiamės tušti, nes puikiai žinojome, kokią istorinę galimybę turime, jautėme tai ne tik stadione, bet ir visame mieste. Visi labai norėjome pergalės. Ir buvome labai arti, nuo jos mus skyrė tik 90 minučių... ir vienas įvartis. Deja, tas įvartis buvo pelnytas kitame stadione“, – po rungtynių konstatavo E. Terzičius.

Edinas Terzičius (picture alliance / SvenSimon)

Praėjusių metų lapkritį, kai dėl Katare vykusio pasaulio futbolo čempionato buvo sustabdytas čempionatas, „Borussia“ žengė šeštoje pozicijoje, o nuo pirmavusios „Bayern“ komandos atsiliko 11 taškų atstumu. Tačiau sezono viduryje čempionai pateko į nemenką duobelę, atleido vyriausią trenerį Julianą Nagelsmanną, o finišo tiesiojoje perleido iniciatyvą Dortmundo komandai. Po 33 turo „Borussia“ pakilo į pirmą vietą čempionate – ir būtų joje išlikusi, jei paskutinėse rungtynėse būtų įveikusi 9-oje vietoje žengusią „Mainz“ ekipą.

„Dėl to visi ir mylime futbolą. Be abejo, kartais futbolas būna labai skaudus. Mes nerealizavome baudinio, praleidome du ankstyvus įvarčius ir staiga tai, kas atrodė taip paprasta – pasidarė beprotiškai sunku. Mes stengėmės iš visų jėgų, deja, tų pastangų nepakako, – pripažino „Borussia“ ekipos vyr. treneris. – Ką gi, prieš rungtynes mus nuo titulo skyrė 90 minučių, o dabar ir vėl skiria 34 turai. Bet mes nepasiduosime ir mėginsime iš naujo. Ir jau rytoj pradėsime ruoštis naujam sezonui.“


Kol Dortmunde liejosi upeliais ašaros, Miunchenas šventė pergalę. Tačiau kai kuriems čempionų klubo darbuotojams šis 11-ojo iš eilės pelnyto titulo skonis apkarto. Dar neišsivadėjus pergalės šampanui „Bayern“ prezidentas Herbertas Haineris paskelbė, kad generalinis komandos direktorius Oliveris Kahnas ir sporto direktorius Hasanas Salihamidžičius atleidžiami iš užimamų pareigų.

Įdomu, kad H. Salihamidžičius buvo su komanda Kiolne, o O. Kahnas rungtynėse nedalyvavo. Oficialiai buvo skelbiama, kad taip nutiko dėl sveikatos problemų, bet pats O. Kahnas savo Twitter paskyroje paaiškino, kad jam su komanda vykti uždraudė klubo vadovai.

O. Kahnas prie „Bayern“ stebėtojų tarybos prisijungė 2020 metais, o 2022-ais perėmė ir Karl-Heinz Rummeniggės generalinio „Bayern“ komandos direktoriaus pareigas. Tuo metu H. Salihamidžičius sporto direktoriaus poste darbavosi nuo 2017 m.

Oliveris Kahnas ir Hasanas Salihamidžičius

Sekmadienį specialioje spaudos konferencijoje H. Haineris paaiškino, kad sprendimą atleisti iš pareigų legendinius „Bayern“ žaidėjus padiktavo viso sezono eiga ir įvykiai. „Visi matėme, kad antroje sezono dalyje žaidimas ir rezultatai ženkliai suprastėjo. Bendru sutarimu klubo vadovai nusprendė, kad komandai reikia permainų. Generalinio direktoriaus postą perims klubo stebėtojų tarybos narys Janas Christianas Dreesenas, artimiausiu metu tikimės pristatyti ir naują sporto direktorių“, – pažadėjo „Bayern“ prezidentas H. Haineris.


Šį sezoną „Bayern“ gali pasigirti tik 33-iuoju Vokietijos čempionų titulu, o UEFA Čempionų lygoje ir Vokietijos taurės turnyre Miuncheno komanda iš kovos dėl trofėjų pasitraukė ketvirtfinaliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją