Rungtynės prasidėjo nesusipratimu, nes MFA „Žalgiris“-MRU paraiškoje į startinę sudėtį buvo įtrauktos 7 legionierės, tad prieš pat dvikovos pradžią teko atlikti „nulinį“ keitimą ir vietoje kanadietės Jullien Ramirez išleisti į aikštę Ugnę Slankauskaitę.

Vis dėlto, tokia įvykių eiga žalgiriečių iš vėžių neišmušė. 5 minutę „Gintros“ kapitonė Algimantė Mikutaitė padovanojo kamuolį baudos aikštelės prieigose tykojusiai A. Cheminavai, o pastaroji stipriu smūgiu nuginklavo čempionių vartininkę Aušrinę Bikutę.

Deja, žalgiriečių džiaugsmas ilgai netruko. 9 min. po „Gintros“ kampinio Karilė Liužinaitė lietė kamuolį ranka, o viešnių legionierė iš JAV Rachel Diodati nepaliko jokių šansų MFA „Žalgiris“-MRU vartininkei Medai Šeškutei.

Apsikeitusios įvarčiais komandos vėl stojo į kovą. 16 min. arti tikslo buvo žalgirietės Luise Yog Atouth, po K. Liužinaitės perdavimo nuo kampinio gairelės laimėjusi oro dvikovą, bet „Gintrą“ nuo įvarčio išgelbėjo skersinis. Šiaulietės atsakinėjo savo išpuoliais, o 24 min. po Erikos Šupelytė smūgio žalgiriečių vartus apsaugojo kamuolio skriejimo kelyje atsidūrusi gynėja Liana Ghazaryan, o 35 min. puikiai sužaidė Juliet Sunday smūgį atrėmusi M. Šeškutė, tačiau pirmame kėlinyje nei vienai ekipai daugiau pasižymėti nepavyko.

Po pertraukos kiek aktyviau startavusios šiaulietės vertė žalgirietes plušėti gynyboje, bet atlaikiusios varžovių spaudimą šeimininkės surengė savo kontrišpuolį. 55 min. A. Cheminava išbėgo viena prieš viešnių vartus, tačiau paskutinę akimirką MFA „Žalgiris“-MRU legionierę iš Sakartvelo savo baudos aikštelėje neleistinai sustabdė gynėja Abigail Sunday. Nors MFA „Žalgiris“-MRU treneriai reikalavo raudonos kortelės, bet arbitras Robertas Valikonis apsiribojo baudiniu, kurį užtikrintai realizavusi A. Cheminava antrą kartą išvedė žalgirietes į priekį.

Bet šiaulietės netrukus pateikė savo atsakymą. Apsigynusios nuo žalgiriečių atakos, „Gintros“ futbolininkės surengė puikų išpuolį, tarsi peiliu per sviestą perskrodė visą priešininkių gynybą, o po E. Šupelytės perdavimo viena prieš vartus atsidūrusi Julliet Sunday 60 minutę išlygino rezultatą.

Žalgirietės stabtelėjo, o šiaulietės tuoj pat galėjo ir persverti rezultatą, bet J. Sunday iš kelių metrų nepataikė į vartus. „Gintros“ futbolininkės vis didino spaudimą, o žalgirietės buvo priverstos daugiau dėmesio skirti savo vartų saugumui.

80 min. abi komandos netikėtai liko mažumoje. Arbitras R. Valikonis labai principingai sureagavo į emocingą MFA „Žalgiris“-MRU kapitonės L. Ruzgutės ir „Gintros“ gynėjos Kalin O'Brien apsižodžiavimą ir abi žaidėjas pašalino iš aikštės.

O 87 min. eilinis kampinis prie MFA „Žalgiris“-MRU vartų virto trečiuoju šiauliečių įvarčiu. Aukštaūgė „Gintros“ puolėja Juliet Bassey be didesnio žalgiriečių pasipriešinimo laimėjo oro dvikovą ir tiksliu smūgiu galva nuginklavo M. Šeškutę.

Per likusį laiką žalgirietėms surengti rezultatyvios atakos nepavyko, tad pergale džiaugėsi viešnios iš Šiaulių.

Penktą pergalę iš eilės iškovojusi ir 17 taškų per septynerias rungtynes surinkusi „Gintra“ A lygoje ir toliau žengia antroje pozicijoje, o pirmauja 19 taškų po aštuonerių dvikovų turinti MFA „Žalgiris“-MRU komanda, tačiau tarpusavio dvikovose pranašumą įgijo šiaulietės.

Trečią vietą čempionate užima 16 taškų po aštuonerių susitikimu turinti FK „Vilnius“ ekipa. Vilnietės 9-ame ture savo aikštėje 5:2 įveikė paskutinę vietą su 1 tašku užimančią Utenos „Utenio“ ekipą.

Ketvirtoje pozicijoje rikiuojasi 12 taškų turinti Gargždų „Banga“, penktą užima Kauno rajono FC „Hegelmann“ (6 tšk.), šeštoje žengia Joniškio „Saned“ (4 tšk.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją