Prancūzijoje PSG triumfavo antrus metus iš eilės, o iš viso šalies čempionų titulą iškovojo 11 kartą. Tai geriausias rezultatas Prancūzijos futbolo istorijoje. Beje, net 9-is čempionų titulus Paryžiaus klubas laimėjo nuo 2011 metų, kai komandą įsigijo Kataro šeichams prikausanti „Qatar Sports Investments“ grupė. Kitus du titulus PSG pelnė 1986 ir 1994 metais.

Rungtynėse su „Strasbourg“ svečiai į priekį išsiveržė 59 min. kai po Kyliano Mbappe perdavimo pasižymėjo Lionelis Messi.


35-erių argentiniečiui tai buvo 16-as įvartis Prancūzijos čempionate šį sezoną – ir 496-as tikslus smūgis čempionatuose per visą karjerą. Pagal pajėgiausiuose Europos šalių futbolo čempionatuose pelnytų įvarčių skaičių L. Messi aplenkė iki šiol pirmavusį Cristiano Ronaldo.


79 min. buvęs PSG žaidėjas Kevinas Gameiro rezultatą išlygino, bet PSG ekipos triumfui pakako ir vieno taško.

Po 37 rungtynių 85 taškus turinti „Paris Saint-Germain“ 4 taškais lenkia antroje vietoje įsitvirtinusią ir kelialapį į UEFA Čempionų lygą iškovojusią „Lens“ ekipą.

Trečią vietą ir teisę dalyvauti Čempionų lygos atrankos varžybose užsitikrino „Marseille“ (73 taškai), o dėl ketvirtos vietos paskutinėse čempionato rungtynėse grumsis „Rennes“, „Lille“ ir „Monaco“ klubai.

Ketvirtą vietą Prancūzijos čempionate užėmusi komandai varžysis UEFA Europos lygoje, o penktoje likusi pateks į UEFA Konferencijų lygos grupių etapo varžybas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją