Ispanijos policija sulaikė tris asmenis, galimai sekmadienį „Valencia“ stadione įžeidinėjusius „Real“ žvaigždę.

Klubui skirta 45 tūkst. eurų bauda bei įpareigojimas penkerias rungtynes žaisti be dalies savo sirgalių.

Taip pat panaikinta Viniciaus raudona kortelė, kuria futbolininkas nubaustas rungtynių pabaigoje, tokiu būdu žaidėjas išvengė vienerių rungtynių diskvalifikacijos.

Sprendimą 5 mačus žaisti be sirgalių „Valencia“ pavadino „neproporcingu, neteisingu ir beprecedenčiu“, bei pareiškė, kad ketina apskųsti šią nuobaudą.

„Klubas nuo pirmos minutės bendradarbiavo su policija ir visomis atitinkamomis institucijomis, kad išsiaiškintų sitauciją“, – teigiama klubo pareiškime.

„Be to, pritaikėme sirgaliams, kuriuos nustatė policija, didžiausią įmanomą sankciją – draudimą iki gyvos galvos lankytis mūsų stadione už rasistinį elgesį.“

Draudimas stebėti rungtynes bus taikomas stadiono pietinei tribūnai, t. y. tiems sektoriams, iš kurių futbolininkas galimai sulaukė rasistinių įžeidimų.

Brazilas buvo pašalintas 97-ą min. „Real“ atsiliekant 0:1, tačiau anuliavus raudoną kortelę Vinicius galės žaisti trečiadienio rungtynėse su „Real Vallecano“, jei bus pasiruošęs po kelio traumos, dėl kurios antradienį praleido treniruotę.

„Real“ strategas Carlo Ancelotti teigė, jog Vinicius jaučiasi „labai liūdnai“, tačiau liko priblokštas paramos, kurios sulaukė iš gerbėjų ir futbolo bendruomenės, tad treneris viliasi, jog futbolininkas tęs karjerą Madride.

„Jo meilė klubui labai didelė ir jis nori čia tęsti karjerą“, – teigė C. Ancelotti.

Rašėme, jog sekmadienio pralaimėtose rungtynėse „Real” futbolininkas buvo užgauliojamas varžovų sirgalių skanduočių ir bandė į tai atkreipti teisėjo dėmesį, tačiau nebuvo imtasi jokių veiksmų.

Pasibaigus rungtynėms sportininkas galiausiai pratrūko. „Čempionatas, kuris kadaise priklausė Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano Ronaldo ir Lioneliui Messi, dabar priklauso rasistams. Tai nebuvo pirmas ar trečias kartas, kai tai nutinka. Rasizmas čia yra normalu. Visi galvoja, kad tai normalu ir varžovai tą skatina.

Puiki tauta, kurią aš myliu, pasaulyje save rodo kaip rasistus. Brazilijoje Ispanija dabar žinoma kaip rasistų šalis”, – kalbėjo jis.


Jį užstojęs „Real” treneris teigė, kad mačas privalėjo būti sustabdytas.

„Apie futbolą kalbėti nenoriu, nes nėra prasmės to daryti. „La Liga” turi problemą. Jeigu sirgaliai rasistiškai puola žaidėją – rungtynės turi būti sustabdytos. Vinicius yra labai liūdnas ir piktas. Tokie dalykai negali vykti pasaulyje, kuriame mes gyvename”, – kalbėjo C. Ancelotti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją