Karališkasis klubas „La Liga” pirmenybėse išvykoje 0:1 (0:1) nusileido „Valencia” futbolininkams, kuriems pergalę garantavo Diego Lopezo įvartis 33-ąją mačo minutę.

„Real” susitikimą baigė mažumoje, nes pačioje mačo pabaigoje Vinicius Junioras buvo nubaustas raudona kortele.

Futbolininkas tokios bausmės susilaukė už fizinius veiksmus prieš varžovą, tačiau socialiniuose tinkluose plinta pasipiktinimas ir nuotraukos, kuriose ir prieš patį Vinicių buvo naudojami fiziniai veiksmai, tačiau varžovai nesulaukę net geltonos kortelės.

Dar mačo metu „Real” futbolininkas buvo užgauliojamas varžovų sirgalių skanduočių ir bandė į tai atkreipti teisėjo dėmesį, tačiau nebuvo imtasi jokių veiksmų.

Pasibaigus rungtynėms sportininkas galiausiai pratrūko.

„Čempionatas, kuris kadaise priklausė Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano Ronaldo ir Lioneliui Messi, dabar priklauso rasistams. Tai nebuvo pirmas ar trečias kartas, kai tai nutinka. Rasizmas čia yra normalu. Visi galvoja, kad tai normalu ir varžovai tą skatina.

Puiki tauta, kurią aš myliu, pasaulyje save rodo kaip rasistus. Brazilijoje Ispanija dabar žinoma kaip rasistų šalis”, – kalbėjo jis.

Jį užstojęs Madrido „Real” treneris Carlo Ancelotii teigė, kad mačas privalėjo būti sustabdytas.

„Apie futbolą kalbėti nenoriu, nes nėra prasmės to daryti. „La Liga” turi problemą. Jeigu sirgaliai rasistiškai puola žaidėją – rungtynės turi būti sustabdytos. Vinicius yra labai liūdnas ir piktas. Tokie dalykai negali vykti pasaulyje, kuriame mes gyvename”, – kalbėjo treneris.

„La Liga” ir „Valencia” vadovai pareiškė, kad tirs šį atvejį.