Nuo balandžio 9 dienos pergalės skonio A lygoje nepatyrę marijampoliečiai energingai pradėjo rungtynes, bet įpusėjus kėliniui iniciatyvą perėmė svečiai iš Vilniaus. 31 minutę Donatas Kazlauskas surado baudos aikštelėje Mathiasą Oyewusi, o pastarasis tiksliu smūgiu nuginklavo „Sūduvos“ vartų sargą Vilių Sterbį.

Išsiveržę į priekį žalgiriečiai nusiramino – ir po pertraukos buvo nubausti. 59 minutę „Sūduvos“ puolėjas Ibrahimas Olaosebikanas atliko perdavimą į priekį, o nuo varžovo atitrūkęs Oleksijus Zbunis perkėlė kamuolį per neapdairiai vartus palikusį Edviną Gertmoną.

Siekdami susigrąžinti pranašumą „Žalgirio“ futbolininkai surengė kelias pavojingas atakas, tačiau 84 minutę E. Gertmonas buvo priverstas antrą kartą traukti kamuolį iš savų vartų tinklo. Po Juno Suzuki pakelto kampinio galva taikliai į „Žalgirio“ vartus smūgiavęs Aleksandras Živanovičius išvedė „Sūduvą“ į priekį.

Nors baigiantis rungtynėms žalgiriečiai galėjo išlyginti rezultatą, bet Arni Vilhjalmssono smūgį atrėmęs V. Stebrys apsaugojo savo komandą nuo didelių nemalonumų, o „Sūduva“ šventė netikėtą pergalę prieš Lietuvos čempionus.

Kitose „Optibet A lygos“ 14 turo rungtynėse futbolo mėgėjai išvydo atkaklią „Kauno Žalgirio“ ir Alytaus „Dainavos“ dvikovą. Dariaus ir Girėno stadione vykusiose rungtynėse Kauno žalgiriečiai 1:0 (1:0) įveikė Alytaus „Dainavą“ ir nutraukė trijų nesėkmių seriją.

Šalies vicečempionai nuo pačios rungtynių pradžios perėmė kamuolio kontrolę, o 16 min. „Kauno Žalgirio“ ekipos saugas Gratas Sirgėdas klastingu smūgiu iš už baudos aikštelės grasino alytiškių vartams, tačiau komandą gelbėjo Airidas Mickevičius.

Visgi 30 minutę kauniečių ekipos legionierius iš Ispanijos Xabi Auzmendi itin tiksliai pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą ir žalgiriečių spaudimą pavertė pirmuoju rungtynių įvarčiu.

Kėlinio pabaigoje „Dainavos“ ekipos saugas Artiomas Baftalovskis atliko stiprų smūgį iš už baudos aikštelės ribų, bet kamuolys prašvilpė virš Igno Plūko ginamų vartų.

Antrąją susitikimo pusę aktyviau pradėjo svečiai – alytiškių saugas Peteris Ademo sudrebino vartų virpstą, o vos po kelių minučių standartinės situacijos metu pavojingai smūgiavo Ode Abdullahi.

61 minutę auksinę progą turėjo „Dainava“ – Artemo Radčenko smūgį atrėmė I. Plūkas, o prie atšokusio kamuolio pirmasis suskubo Matheusas Araujo, bet pastarojo šūvis prašvilpė visai greta virpsto.

Per likusį laiką alytiškiai siekė visais būdais išlyginti rezultatą, tačiau Mariaus Stankevičiaus auklėtiniai sugebėjo atsilaikyti bei švęsti pergalę.

Po šios pergalės kauniečiai sąskaitoje turi 21 tašką ir žengia ketvirtoje turnyro lentelės vietoje, o „Dainavosׅ“ futbolininkai su 17 taškų yra šešti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją