„Man City” trečiadienį namuose net 4:0 (2:0) nušlavė karališkąjį Madrido „Real” ir užtikrintai triumfavo pusfinalyje. Pirmasis mačas Ispanijos sostinėje buvo pasibaigęs lygiosiomis 1:1.

Birželio 10 d. Stambule vyksiančiame finale „Manchester City” susikaus su Milano „Inter”.

„Žmonės sakys, kad mes esame favoritai ir tai yra blogiausia, kas gali nutikti”, – po pergalės į ateitį žvilgtelėjo P. Guardiola.


Miestiečiai svečius spausti pradėjo nuo pirmų minučių – jeigu ne „Real” vartininko Thibaut Courtois meistriškumas, pirmojo Bernardo Silvos įvarčio iki 23 minutės laukti nebūtų reikėję. Netrukus portugalas pasiuntė antrą įvartį ir jau 37 minutę „Real” atsidūrė nokdaune.

Visus reikalus antroje mačo pusėje pabaigė į savus vartus įsimušęs Ederas Militao (76 min.) ir 23-ejų argentinietis Julianas Alvarezas (90+1 min.).

Ši pergalė anglų klubui buvo dvigubai saldi – praėjusio sezono pusfinalyje šios ekipos taip pat rungėsi tarpusavyje. Tada pirmą mačą „Man City” namuose laimėjo 4:3, bet antrajame dramatiškai suklupo 1:3 – tada „Real” visus tris įvarčius pelnė jau po 90 rungtynių minutės.

„Kai burtai lėmė žaisti su „Real”, pasakiau – aš to noriu. Jaučiau, kad vis dar nešiojamės jausmus dėl to, kas nutiko praėjusiame sezone. Šiandien paleidome viską, ką nešiojomės. Praėjusio sezono nesėkmė tikrai buvo skaudi. Per šiuos metus mes parodėme, kokia ypatinga ši žaidėjų grupė.

Mes priėmėme pralaimėjimą. Po metų esame finale. Gyvenimas visada suteikia antrą šansą. Nepasiduokite, vis bandykite, bandykite”, – po pergalės trečiadienį pasidžiaugė P. Guardiola.


Su „Man City” jis laimėjo krūvą titulų, įskaitant keturis Anglijos čempiono titulus, tačiau Čempionų lygoje sėkmės vis pritrūkdavo.

Dabar „Man City” turi istorinį šansą laimėti vadinamąjį „Treble” – šalies lygą, taurę ir Čempionų lygą.

Iš Anglijos klubų tą yra pavykę padaryti vos vienam – „Manchester United”, 1999 m.

Anglijos „Premier” lygos titulą P. Guardiola ir kompanija gali užsitikrinti jau šį sekmadienį, jeigu namuose įveiks Londono „Chelsea”. Birželio 3 d. FA taurės finale jų lauks jau minėto „Man Utd” iššūkis.

„Leiskite man laimėti pirmus du trofėjus. Esame netoli to „Premier” lygoje. Sezonas yra labai geras, dabar turime iškelti trofėjus. Esame arti to. Galime apie tai galvoti, vizualizuoti tai. Esame per tris mačus nuo to. Kiekviename iš turnyrų galime tą padaryti”, – apie istorinį šansą kalbėjo P. Guardiola.

„Manchester City” saugas Jackas Grealishas pridėjo, kad šiuo metu komanda jaučiasi nesustabdoma.

„Tai neįtikėtina. Nemanau, kad daug komandų sugebėtų padaryti tai, ką mes padarėme Madrido „Real” komandai. Nežinau kas tai, bet mes jaučiamės nesustabdomi”, – teigė anglas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją