Pastarąjį kartą Čempionų lygos trofėjų į viršų Italijos atstovai kėlė 2010-aisiais, o Europos lygos (arba UEFA) taurę – apskritai dar praėjusio amžiaus pabaigoje, 1999-aisiais.

Tačiau „Internazionale“ antradienio vakarą pirmasis kojomis išspyrė duris ir tvirtai žengė į UEFA Čempionų lygos finalą.

Simone Inzaghi auklėtiniai atsakomajame pusfinalio susitikime 1:0 antrą kartą įveikė „San Siro“ stadiono kaimyną „Milan“ ir įrodė savo pranašumą serijoje bendru rezultatu 3-0.

Trečiadienio vakarą paaiškės, kas bus „Inter“ varžovas finale – „Manchester City“ ar Madrido „Real“.

„Tai yra du didingi klubai su neįtikėtina kokybe. Jų susitikimas – labai atviras. Manau, kad pusfinalis tarp „Inter“ ir „Milan“ taip pat buvo puikus, jį sudarė du atkaklūs ir intensyvūs mačai.

Turbūt tiek prieš „Real“, tiek prieš „Man City“ būsime laikomi autsaideriais. Tačiau futbole gali nutikti visko. Pernai mes žaidėme su „Real“ du kartus, pasirodėme neblogai, bet, deja, pralaimėjome. O „Man City“ pristatyti tikrai nereikia. Žiūrėsime tas rungtynes ir pamatysime, kas jas laimės“, – sakė S. Inzaghi.


Po to, kai juodai-mėlyni burtų keliu atsidūrė C grupėje kartu su „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“, milaniečių šansai triumfuoti UEFA Čempionų lygoje lažybininkų buvo įvertinti 1 prie 50.

Bet „Inter“ eliminavo „Barcą“, aštuntfinalyje peršoko „Porto“, ketvirtfinalyje – Lisabonos „Benficą“, o pusfinalyje laimėjo ir Milano derbį.

„Tai – svajonės išsipildymas. Svajonės, kuria gyvenome ir su kuria augome nuo pat tada, kai sužinojome burtus. Turėjome tikėti savimi, nes niekas kitas mumis netikėjo. Artimiausiomis dienomis suprasime, ką pasiekėme, bet tai buvo magiškas vakaras mūsų fanams ir šeimoms. Negalėjome norėti nieko daugiau“, – tęsė strategas.

S. Inzaghi atskleidė, kad kai pernai perėmė „Inter“ vairą iš Antonio Conte rankų, komandos vadovai nereikalavo.

„Didžiuojuosi būdamas čia. Kai buvau pakviestas, žinojau, kas pastaraisiais metais nutiko „Inter“ klubui. Prieš 19 mėnesių manęs paprašė išvesti komandą į Čempionų lygos aštuntfinalį, kurio jai nebuvo pavykę pasiekti nuo 2011-ųjų.

Manau, kad pernykštis mūsų žygis šiame turnyre taip pat buvo geras, tačiau šiemet viskas vyksta dar geriau. Mums niekas nebuvo garantuota, kovojome su stipriais varžovais ir nusipelnėme vietos finale“, – džiaugėsi 47-erių metų specialistas.

Čempionų lygos finale „Nerazzurri“ nesilankė nuo 2010 metų, kai Santiago Bernabeu vardo stadione trečią ir paskutinį kartą tapo galingiausiu klubu Europoje.

Tuomet Jose Mourinho vairuotas „Inter“ titulinėje kovoje 2:0 pranoko „Bayern“ pajėgas, o abu įvarčius pelnė Diego Milito.

Italijos atstovų varžovai kovoje dėl trofėjaus paaiškės trečiadienį, kai Anglijoje santykius baigs aiškintis „Manchester City“ ir titulą ginantis Madrido „Real“. Pirmoji akistata baigėsi lygiosiomis 1:1.

UEFA Čempionų lygos finalas vyks birželio 10 dieną Turkijos megapolyje Stambule.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją