Tai buvo pirmasis Milano derbis UEFA Čempionų lygoje nuo 2005 m., tačiau intriga blėso jau po pirmųjų 11 žaidimo minučių – „Inter“ įvarčius mušė Edinas Džeko ir Henrikhas Mkhitaryanas.

Dar po kelių minučių į AC „Milan“ vartus galėjo kristi ir trečiasis įvartis, tačiau nuo tikslaus Hakano Calhanoglu smūgio išgelbėjo vartų konstrukcija.

Tokia įvykiu seka pribloškė formaliai šio mačo šeimininkais buvusio AC „Milan“ sirgalius, kurie prieš mačą išskleidė milžinišką plakatą su užrašu: „Pragaras yra tuščias, nes visi velniai yra čia“. Vis tik velniai greitai buvo sugrąžinti į pragarą ir dabar turi tikėtis iš esmės stebuklo.

"AC MIlan" sirgaliai

Per ilgą Čempionų lygos istoriją vos viena komanda, laimėjusi pirmąjį pusfinalio susitikimą dviejų ar didesniu įvarčių santykiu nepateko į finalą – 2018-2019 m. sezone „Barcelonos“ futbolininkai nesugebėjo išsaugoti trijų įvarčių skirtumo prieš „Liverpool“.


„Sužaidėme puikią pirmąją mačo pusę – tai itin pozityviai nuteikiantis vakaras, bet mums dar trūksta vienos detalės, kad pasiektume savo svajonę, kuria tikėjome nuo pat rugpūčio“, – po mačo kalbėjo „Inter“ treneris Simone Inzahgi.

Jo vadovaujama ekipa šį sezoną jau trečią kartą įveikė amžinus varžovus, treniruojamus Stefano Pioli.

„Inter“ Čempionų lygos finale paskutinį kartą žaidė 2010 m., AC „Milan“ – 2005 m.

Atsakomasis mačas tame pačiame Milano „San Siro“ stadione bus žaidžiamas antradienį.

Buvęs Anglijos rinktinės ir „Liverpool“ kapitonas bei legenda Stevenas Gerrardas tokį AC „Milan“ pasirodymą pirmame mače išvadino pasibaisėtinu.

„Šis AC „Milan“ pasirodymas buvo labai toli nuo to, kaip komanda turėtų žaisti Čempionų lygos pusfinalyje. Tai buvo pasibaisėtina“, – BT televizijai sakė jis.

Kitas buvęs „Liverpool“ narys Peteris Crouchas liko nustebęs S.Pioli auklėtinių pasyvumu.

„Neįtikėtina, kad jie buvo tokie pasyvūs. Geriausias dalykas iš šio vakaro jų pasirodymo – kad pralaimėta tik 0:2. Jų gynyba buvo tragiška“, – vertino P. Crouchas.

„Inter“ į aikštę išėjo lyg krūva olimpinių sprinterių, o AC „Milan“ buvo sukaustyti scenos baimės“, – mačą apibendrino kita futbolo legenda Rio Ferdinandas.

32-ąją minutę į AC „Milan“ vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, tačiau po VAR peržiūros teisėjai sprendimą atšaukė.

„Tai visiška katastrofa. Viskas, kas galėjo nutikti blogiausio ir nutiko“, – šokiruotas liko buvęs AC „Milan“ vartininkas Asmiras Begovičius, šiuo metu žaidžiantis Londono „Everton“.

Kitame pusfinalyje kovoja Madrido „Real“ ir „Manchester City“ – šių klubų pirmoji akistata pasibaigė lygiosiomis 1:1.


Zlatanas Ibrahimovičius

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją