Triumfuoti Neapoliui leido rezultatyviausio „Serie A“ žaidėjo Victoro Osimheno įvartis 52-ą min.

Iš viso puolėjo iš Nigerijos sąskaitoje yra jau 21 tikslus smūgis.

Prieš tai šeimininkams pranašumą buvo suteikęs Sandi Lovričius.


Nors Luciano Spalletti auklėtiniai žaidė išvykoje, jų namų stadionas, pavadintas Diego Maradonos vardu, taip pat buvo pilnutėlis – „scudetto“ laukę neapoliečiai stebėjo rungtynes dideliuose ekranuose.


Italijos čempionu „Napoli“ tapo trečią kartą. Pirmi du titulai, neatsiejami nuo tuomečio komandos kapitono D. Maradonos, buvo iškovoti 1987 ir 1990 metais.

Galutinė „Napoli“ pergalė šiemet buvo tik laiko klausimas, kadangi visą sezoną dominavusi „Serie A“ ekipa turi milžinišką pranašumą prieš artimiausius persekiotojus.

Į čempionų sostą ji atsisėdo iki pirmenybių pabaigos likus dar penkiems turams – atotrūkis nuo antroje vietoje žengiančio Romos „Lazio“ siekia 16 taškų.

Tuo metu vienintelėse Anglijos „Premier“ lygos ketvirtadienio rungtynėse dėl vietos kito sezono UEFA Čempionų lygoje kovojantis „Manchester United“ išvykoje 0:1 pralaimėjo taip pat į Europą susiruošusiam išsišokėliui „Brighton“.

Lemtingas buvo epizodas paskutinę antro kėlinio pridėto laiko minutę, kai „raudonųjų velnių“ gynėjas Luke‘as Shaw savoje baudos aikštelėje lietė kamuolį ranka.

Jau tiksint 99-ai min. skirtą 11 metrų baudinį realizavo Alexisas MacAllisteris.

Taip „Brighton“ pasiekė revanšą už nesėkmę FA taurės pusfinalyje. Dar įdomiau, kaip įvykiai apsivertė aukštyn kojomis lyginant su 2020-aisiais, kai „Manchester United“ įveikė tą patį varžovą dėl baudinio, paskirto 100-ąją min.

Turnyro lentelėje Eriko ten Hago auklėtiniai lieka ketvirti (63 tšk.), „Brighton“ pakilo į šeštą vietą (55 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją