Jau pirmomis rungtynių minutėmis į priekį galėję išsiveržti žalgiriečiai to nepadarė – pirmąjį kartą varžovo smūgį veidu sugėrė šeimininkų vartininkas Mantas Bertašius, o po kelių minučių į vartus smūgiavo Mathiasas Oyewusi, tačiau riedantį link vartų kamuolį išmušė vienas iš „Bangos“ žaidėjų.

15 minutę Žalgiris“ turėjo dar vieną galimybę pasižymėti – Adama Fofana kamuolį galva perdavė M. Oyewusiui, bet pastarojo smūgis nebuvo itin stiprus.

Vilniečiai pirmoje rungtynių dalyje daug sykių į vartus smūgiavo iš toli, o geriausią tokį bandymą atliko Ovidijus Verbickas, tačiau M. Bertašius ir vėl tvarkėsi puikiai.

Antrasis kėlinys prasidėjo dar vienu tolimu smūgiu, kurį išorine pėdos dalimi atliko O. Verbickas, bet kamuolys dar kartą prašvilpė šalia vartų.

Šeimininkai pirmą smūgį į priešininkų komandos vartus atliko tik 58 minutę, kai „Bangos“ kapitonas Robertas Vėževičius patikrino žalgiriečių vartininko Edvino Gertmono budrumą. Tai, kaip vėliau paaiškėjo, buvo vienintelis šeimininkų bandymas šiose rungtynėse.

Antrame kėlinyje nepailstamai varžovų vartus atakavę žalgiriečiai kūrėsi vieną progą po kitos. Nuostabią galimybę pasižymėti turėjo M. Oyewusi, kurio smūgį iš arti krūtine atrėmė M. Bertašius.

Galiausiai ir jis buvo bejėgis. 73 minutę „Bangos“ baudos aikštelėje prieš M. Oyewusi prasižengęs Sigitas Urbys vilniečiams suteikė šansą pasižymėti nuo 11 metrų atžymos, o šia proga pasinaudojo po keitimo pasirodęs Marko Miličkovičius.

Po dešimties minučių tas pats M. Miličkovičius rungtynėse padėjo tašką, kai po gero Jurijaus Kendyšo perdavimo pelnė savo antrą įvartį.

Ketvirtą pergalę iš eilės iškovojęs „Žalgiris“ po 11-ojo „Optibet A lygos“ turo su 21 tašku užima trečią vietą, o trečią nesėkmę iš eilės patyrusi „Banga“ su 7 taškais išlieka devinta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją