Nugalėtojų titulą ginantys „Miestiečiai“ beveik visą sezoną praleido antroje turnyrinės lentelės pozicijoje, o paskutinį kartą lyderių marškinėlius trumpai dėvėjo po 21 turo. Vėliau į priekį vėl išsiveržė Londono „Arsenal“, tačiau Josepo Guardiolos auklėtiniai nepasidavė ir artėjant prie finišo tiesiosios susigrąžino iniciatyvą.

Sekmadienį svečiai iš Mančesterio jau 3 minutę pelnė pirmą įvartį, kai 11 metrų baudinį realizavo Erlingas Haalandas. Tiesa, po 15 min. „Fulham“ išlygino rezultatą po Carloso Viniciuso įvarčio, bet dar pirmame kėlinyje svečiai susigrąžino persvarą. 36 min. po Riyado Mahrezo rezultatyvaus perdavimo pasižymėjo Julianas Alvarezas. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo pergalingas įvartis.


Laimėjusi penktą kartą iš eilės „Man City“ su 76 taškais čempionate pakilo į pirmą vietą ir vienu tašku lenkia „Arsenal“ ekipą. Be to, daugkartiniai Anglijos čempionai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau nei artimiausi jų persekiotojai.


Sekmadienį vykusiose „Premier“ lygos rungtynėse dėl vietos ketvertuke kovojanti „Manchester United“ namuose rezultatu 1:0 (1:0) palaužė „Aston Villa“ futbolininkus, o vienintelį įvartį 39 minutę pelnė Bruno Fernandesas.

Kitose rungtynėse trečioje pozicijoje įsitaisiusi „Newcastle United“ ekipa savo aikštėje 3:1 (0:1) įveikė „Southampton“, o „Bournemouth“ 4:1 (2:1) sutriuškino „Leeds“ ekipą.

Tikrą futbolo spektaklį paskutinėse turo rungtynėse sukūrė „Liverpool“ ir Londono „Tottenham Hotspur“ ekipos.

„Anfield“ stadione „Liverpool“ po pirmų 15 minučių pirmavo rezultatu 3:0, tačiau pasiduoti neketinę svečiai r90+3 min. ezultatą išlygino. Visgi paskutinis žodis priklausė šeimininkams, o jų pergalę rezultatu 4:3 lėmusį įvartį 4-ą pridėto laiko minutę pelnė Diogo Jota.


Kitus tris įvarčius „Liverpool“ ekipai pelnė Curtisas Jonesas, Luisas Diazas ir Mohamedas Salah. „Tottenham“ gretose pasižymėjo Harry Kane'as, Heung-Min Sonas ir Richarlisonas.

Ketvirtą kartą iš eilės laimėjęs „Liverpool“ su 56 taškais „Premier“ lygos turnyrinėje lentelėje pakilo į penktą vietą, tuo metu 54 taškus turinti ir labai nesėkmingą sezono atkarpą išgyvenanti „Spurs“ ekipa nukrito į šeštą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją