Nutrūko. Per keturis mačus prieš tai „sausus“ vartus išlaikiusi FA „Šiauliai“ praėjusiame ture to nepadarė – dvikova su Vilniaus „Riteriais“ baigėsi rezultatu 1:1.

Prie savo vartų suklydę šiauliečiai po 4 turų pertraukos praleido įvartį bei serijos nepratęsė. Šios lygiosios lėmė, jog Saulės miesto atstovai nuo „Panevėžio“ atsilieka 5 taškais.

Įplieskė. Prastą sezono pradžią turėję po truputį „Riteriai“ įgauna geresnę formą.

Vilniečiai įvartį įmušė jau trečiame ture paeiliui, o prie to stipriai prisidėjo jaunasis puolėjas iš Nigerijos Ebuka Onah. Pastarasis dvejuose mačuose pelnė po įvartį bei leido sostinės ekipai į savo kraitį įsirašyti 4 taškus.

Duobė. Dar vieną grandą namuose priėmęs Telšių „Džiugas“ taškų nepelnė jau penktą kartą iš eilės. Žemaitijos ekipa namuose pralaimėjo Vilniaus „Žalgiriui“ – 0:2.

Sunkią atkarpą išgyvenantis „Džiugas“ pralaimėjo visus pastaruosius 5 mačus, o pergalę šventė tik 1-ajame ture. Per 10 dvikovų telšiškiai praleido 20 įvarčių, o tai yra prasčiausias rezultatas visoje „Optibet A lygoje“.

Revanšas. Čempionato starte namuose Telšių komandai pralaimėjęs „Žalgiris“ išvykoje pasiekė pergalę.

Sunkiai startavę vilniečiai per pastaruosius 3 mačus skynė pergales bei jau ketvirtoje dvikovoje paeiliui nepraleido įvarčio – visus kartus tą padarė Edvinas Gertmonas. Gera atkarpa žaliai baltiems leido pasivyti 2-oje vietoje žengiančią FA „Šiauliai“, nuo kurios žalgiriečiai atsilieka vos tašku.

Nutraukė. Įvarčių badą nutraukę Alytaus DFK „Dainava“ futbolininkai pasižymėjo po kiek daugiau nei mėnesio pertraukos.

Rezultatu 1:0 pasibaigusiame mače su Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa alytiškiai realizavo baudinį. Dainaviečiai su vos 4 pelnytais įvarčiais yra surinkę jau 13 taškų, porą sykių pasižymėdami nuo 11 metrų atžymos.

Išvykos. Penkerias rungtynes svečiuose sužaidę „Hegelmann“ futbolininkai laimėjo vos vieną sykį.

Vienintelė komanda, prieš kurią mėlynai baltiems šiais metais pavyko laimėti išvykoje – Gargždų „Banga“. Andriaus Skerlos auklėtiniai, įmušę net 16 įvarčių bei pagal šį rodiklį esantys vieni iš lyderių, barsto taškus, o tai leidžia tenkintis vos šešta pozicija.

Netikėtumai. Gerai puolime žaidęs „Kauno Žalgiris“ sugrįžimą į Dariaus ir Girėno stadioną paženklino pergale prieš Marijampolės „Sūduvą“ rezultatu 3:0. Tą padarė trys besiginantys žaidėjai – Edvinas Girdvainis, Martynas Dapkus bei Brahimas Konate.

19 – tiek įvarčių per 10 turų pelnė kauniečiai, o pagal šią grafą žaliai balti nusileidžia tik lyderiui „Panevėžiui“. Vienas iš „Kauno Žalgirio“ gynėjų E. Girdvainis pasižymėjo jau antrose rungtynėse iš eilės.

Stringa. Kai jau prieš kelis turus atrodė, jog „Sūduva“ įgauna pagreitį, marijampoliečiai nelaimi trečią kartą iš eilės.

Dovydo Lastausko kariauna stringa ne tik gynyboje, bet ir puolime, o tai susieti galima su Maksymo Pyrohovo bei Levano Mačarašvilio traumomis. Sūduviečiams sustabdyti „Kauno Žalgirio“ puolimą sekasi itin sunkiai – per dvejas rungtynes šiais metais kauniečiai „Sūduvai“ įmušė net 7 įvarčius.

Dominavimas. „Panevėžio“ atstovai žiba visur – įvarčių, rezultatyvių perdavimų bei sausų vartų skiltyse.

Po šeštojo Ariagnerio Smitho įvarčio šiame sezone pastarasis pakilo į rezultatyviausiųjų viršūnę, jo komandos draugas Jeffrey Sarpongas su 5 rezultatyviais perdavimais taip pat rikiuojasi pirmas šioje grafoje. FA „Šiauliai“ praleidus įvartį, „sausus“ vartus septintą sykį išlaikęs Vytautas Černiauskas pasivijo Luką Paukštę. Nepaminėti negalima ir Lino Klimavičiaus – pastarasis būdamas centro gynėju šiais metais pelnė jau 4-ąjį įvartį.

Neįveikiami. Gargždų „Banga“ varžovų iš Panevėžio neįveikia jau šešti metai. Pirmenybių lyderiams po pakankamai atkaklios kovos buvo nusileista 0:2.

Antrajame kėlinyje „Bangai“ nutiko ir dar vienas nemalonus dalykas – po keitimo 46 min. į aikštę išbėgęs Wilsonas Felipe praėjus vos keliolikai minučių po patirtos traumos buvo pakeistas.