LFF Kauno treniruočių centro stadione susirinkę futbolo aistruoliai išvydo penkis įvarčius ir „Hegelmann“ ekipos pergalę rezultatu 3:2.

Žalgiriečiai aktyviau pradėjo rungtynes – 8-ąją minutę kamuolys baudos aikštelėje po kojomis nukrito vienam kūrybingiausių „Kauno Žalgirio“ futbolininkų Gratui Sirgėdui, tačiau atakuojančio saugo smūgis prašvilpė visai greta virpsto.

40-ąją minutę standartinės situacijos metu vidurio gynėjas Jasonas Noslinas perdavė kamuolį Edvinui Girdvainiui, kuris ir pasiuntė kamuolį į vartus. Rungtynių arbitrai nusprendė, kad kamuolys kirto vartų liniją ir „Kauno Žalgirio“ futbolininkai į rūbinę iškeliavo su minimalia persvara. Iki šio įvarčiu pasibaigusio momento komandos labiau rūpinosi savų vartų saugumu ir pavojingesnių momentų prie varžovų vartų nesukūrė.

Antrajame kėlinyje „Kauno Žalgirio“ futbolininkai ir toliau užtikrintai gynėsi bei ieškojo progų kontratakose.

Vieną jų puikiai išpildė sužaidus daugiau nei valandą – Brahimas Konate atliko puikų reidą aikštės viduryje bei pristatė kamuolį po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Antonui Fase, pastarasis nuginklavo Tomą Švedkauską bei persvarą padvigubino.

74-ąją minutę pirmąją puikią progą susikūrė ir ją įvarčiu pavertė Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkai – po Aleksandro Levšino aštraus perdavimo į baudos aikštelę, kamuolį į vartų tinklą pasiuntė kroatas Filipas Dangubičius.

Vos po keturių minučių mėlynai-balti dar kartą užkūrė pirtį prie žalgiriečių vartų – „Hegelmann“ ekipos saugas Ciesinha pirmasis suskubo prie atšokusio kamuolio bei pasiuntė jį į apatinį vartų kampą. Rezultatas po šio įvarčio jau tapo lygus.

84-ąją minutę F. Dangubičius į euforiją pasiuntė visus LFF Kauno treniruočių centro stadione susirinkusius „Hegelmann“ komandos sirgalius. Puolėjas sulaukė perdavimo iš dešniojo atakos krašto ir pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Charakterį pademonstravusi ir tris taškus iškovojusi „Hegelmann“ ekipa su 12 taškų kyla į penktąją turnyro lentelės vietą. „Kauno Žalgirio“ futbolininkai taupyklėje toliau lieka su 15 taškų bei rikiuojasi trečioje vietoje.

Telšių „Džiugas“ prieš turnyro lyderį „Panevėžį“ patyrė septintąjį pralaimėjimą šiame sezone rezultatu 0:3.

Rungtynes aktyviau pradėjo panevėžiečiai – jau 10-ąją minutę įvyko perdavimų serija telšiškių baudos aikštelėje, tačiau Jeffrey Sarpongui nepavyko tiksliai smūgiuoti į kamuolį.

Puikią progą 28-ąją minutę turėjo ir aikštės šeimininkai – Airesas Sousa iš arti atliko smūgį į vartų plotą, visgi, vartų sargas Vytautas Černiauskas demonstravo savo meistriškumą.

Turnyro lyderių atakos metu J. Sarpongo keltas kamuolys į baudos aikštelę skriejo link Sebastiano Rincono, o šis, 31-ąją rungtynių minutę, puikiai smūgiavo galva į dešinį vartų kampą ir pelnė trečią savo įvartį šiame sezone.

Antrojo kėlinio pradžioje J. Sarpongas turėjo progą padidinti komandos pranašumą, bet to padaryti neleido vartų sargas Marius Paukštė.

Ariagneris Smithas 75-ąją rungtynių minutę atkovojo kamuolį ir pelnė penktą savo įvartį šiame sezone, o 85-ąją minutę Ernestas Veliulis puikiai žaidė varžovų baudos aikštelėje ir pelnydamas įvartį rezultatą pavertė triuškinančiu.

Po devynių turų „Panevėžys“ su 23 taškais toliau karaliauja lentelės viršūnėje, o „Džiugas“ savo kraityje turi 4 taškus ir rikiuojasi lentelės apačioje.

Akistatoje tarp Alytaus „Dainavos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ rezultatu 2:0 nugalėjo vilniečiai.

Pirmąjį pavojingą epizodą susikūrė žalgiriečiai – Mathias Oyewusi atliko smūgi į vartų plotą, tačiau vartų sargas Vincentas Šarkauskas įvarčio pelnyti neleido.

Pavojingiausias pirmojo kėlinio momentas įvyko prie svečių vartų – Stanislavas Sorokinas iš puikios pozicijos smūgiavo į vartų plotą, kuriuose Edvinas Gertmonas gelbėjo savo komandą.

Pirmojo kėlinio pabaigoje Yuri Kendyshas atliko puikų perdavimą Mathiasui Oyewusi, o pastarasis tiksliu smūgiu išvedė praeito sezono čempionus į priekį.

69-ąją minutę žalgiriečiai turėjo puikią progą tvirtinti pranašumą, bet Marko Miličkovičiaus smūgis buvo blokuojamas.

77-ąją minutę Jurijus Kendyšas po rikošeto varžovų baudos aikštelėje tiksliu smūgiu įtvirtino žalgiriečių persvarą.

Po 9-ojo Vilniaus „Žalgiris“ su 17 taškų rikiuojasi trečioje lentelės pozicijoje, o Alytaus „Dainava“ su 10 taškų užima šeštą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją