Pagrindinio atrankos etapo atkrintamųjų varžybų antrame mače lietuviai Kėdainių arenoje 1:2 (1:1) neprilygo Čekijos ekipai. Kadangi pirmasis mačas penktadienį Čekijoje baigėsi šeimininkų pergale 5:2, bendroje dviejų mačų serijoje būtent čekai ir žengė į elitinį atrankos etapą.

Primename, kad lietuviai preliminariame atrankos etape dar praėjusių metų gegužę nugalėjo Turkijos, Izraelio ir Šiaurės Airijos komandas, pagrindiniame atrankos etape pranoko baltarusius ir garbingai kovojo su Europos bei pasaulio čempionais portugalais.

Antradienio rungtynėse gausiai sirgalių palaikomi lietuviai nuo pat mačo pradžios stengėsi nenusileisti varžovams, nors pastarieji ir turėjo didesnę kamuolio kontrolę.

Kelis sykius lietuvius gelbėjo Ernestas Macenis, visgi net ir jis buvo bejėgis, kai kėliniui persiritus į antrą pusę tiksliai iš arti smūgiavo Pavelas Drozdas.

Tačiau tokia įvykių eiga šeimininkų iš vėžių neišmušė – jau po kelių minučių lietuviai sėkmingai realizavo kampinį, po kurio Genaras Samsonikas iš arti mušė tiksliai ir rezultatą išlygino. Per likusį kėlinio laiką rezultatas nepasikeitė ir ilsėtis komandos išėjo rezultatui esant lygiam 1:1.

Antrąjį kėlinį lietuvaičiai pradėjo aktyviai, tačiau savo turėtų šansų išnaudoti nepavyko, o čekai savo turėtą šansą išnaudojo ir ekipos veteranas Michalas Seidleris dar sykį išvedė savo ekipą į priekį.

Mačo pabaigoje lietuviai pabandė žaisti su penkiais aikštės žaidėjais, sykį sudrebino varžovų vartų virpstą, turėjo kitų progų, bet įvarčiais jų paversti nepavyko ir atrankos ciklas buvo užbaigtas nesėkme.

2024-ųjų FIFA pasaulio salės futbolo čempionato atranka

Lietuva – Čekija 1:2 (1:1)

Kėdainių arena; teisėjai – Nicola Manzione, Chiara Perona, Martina Piccolo (Italija).

Įvarčiai: 14 min. Genaras Samsonikas (Lietuva); 12 min. Pavelas Drozdas, 26 min. Michalas Seidleris (Čekija).

Įspėti: 15 min. Paulius Osauskas, 16 min. Lukas Sendžikas, 24 min. Tomas Bučma, 25 min. Gytis Vasylius, 40 min. Deividas Reimaris (Lietuva).

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Ernestas Macenis, Justinas Zagurskas, Lukas Sendžikas, Deividas Reimaris, Lukas Sipavičius.

Atsargoje: Karolis Čirba, Gytis Vasylius, Vladimiras Derendiajevas, Tomas Bučma, Albertas Voskunovičius, Edgaras Baranauskas, Gustas Zenkovas, Paulius Osauskas, Genaras Samsonikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją