27-ą min. „Bayern“ gynybą nepasiruošusią užklupo Rodri – ispanas iš maždaug 20 m atstumo smūgiavo taip, lyg jo marškinėlius būtų apsivilkęs panašiais šūviais garsėjantis komandos draugas Kevinas De Bruyne.

Pasiekti į tolimąjį viršutinį vartų kampą užsukto kamuolio nesugebėjo ir žaidimo ant vartų linijos asas Yannas Sommeris.

Tai buvo pirmas karjeroje 26-erių atraminio saugo įvartis Čempionų lygoje.


Netrukus „Bayern“ vartininkas iš Šveicarijos jau gelbėjo savo komandą, kuomet tįsodamas ant vejos koja atrėmė Ilkay Gundogano bandymą.

Bavarai atsitiesė, ir iškart po pertraukos padirbėti jau teko „Manchester City“ vartų sargui Edersonui, dukart apsigynusiam nuo buvusio komandos draugo Leroy Sane atakų. Vis dėlto Josepo Guardiolos auklėtiniai buvo vieninteliai, kurie mušė įvarčius Mančesteryje antradienio vakarą.

Netipiškas buvo ir antrasis tikslą pasiekęs šeimininkų dūris. „Bayern“ gynėjui Dayotui Upamecano praradus kamuolį savoje aikštės pusėje, Erlingas Haalandas kilstelėjo šį ant Bernardo Silvos galvos – 194 cm ūgio norvegas asistavo 21 cm žemesniam portugalui.

Pats E. Haalandas savo pavardę švieslentėje įžiebė po 7 min. Tai buvo 11-as rezultatyviausio šio sezono Čempionų lygos žaidėjo įvartis.


Dar didesnio sutriuškinimo Vokietijos komandai padėjo išvengti Y. Sommeris.

Nors Thomaso Tuchelio treniruojama ekipa ilgiau kontroliavo kamuolį (54 proc. laiko), pagal smūgius į vartų plotą ryškiai pirmavo „Manchester City“ (9-4).


Kitose antradienio rungtynėse Milano „Inter“ išvykoje 2:0 (0:0) pribloškė Lisabonos „Benfica“ ekipą, kuriai tai buvo pirmas pralaimėjimas šio sezono Čempionų lygoje.

Svečiai pirmame kėlinyje neturėjo nė vienos progos pasižymėti, bet 51-ą min. po tobulo Alessandro Bastoni perdavimo galva tiksliai smūgiavo Nicolo Barella.

Žaidimas persikėlė į italų aikštės pusę, bet pastarųjų treneris Simone Inzaghi anksti atliko iškart tris keitimus, atšviežindamas pajėgas.

Sprendimas pasiteisino su kaupu: „Inter“ ėmė šokdinti portugalus prie jų vartų, kol galiausiai nelaimė ištiko pastarųjų kapitoną Joao Mario, į kurio ranką kamuolys pataikė vos keli centimetrai už baudos aikštelės linijos. 11 m baudinį realizavo Romelu Lukaku.

Atsakomosios dvikovos vyks balandžio 19 d.

Trečiadienį į pirmąsias akistatas stos „Milan“ ir „Napoli“ (abu – Italija) bei titulą ginantis Madrido „Real“ (Ispanija) ir Londono „Chelsea“ (Anglija).

Rezultatai:

„Manchester City“ 3 – 0 „Bayern“
27' [1 – 0] Rodri
70' [2 – 0] Bernardo Silva
77' [3 – 0] Erlingas Haalandas

„Benfica“ 0 – 2 „Inter“
51' [0 – 1] Nicolo Barella
82' [0 – 2] Romelu Lukaku (11 m)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją