Miuncheno „Bayern“ strategas Thomas Tuchelis įsitikinęs: jo vadovaujama Bavarijos komanda yra autsaiderė prieš UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynes Mančesteryje prieš „Man City“.

Tai bus neabejotinai daugiausiai iššūkių pareikalausianti dvikova T. Tucheliui, kuris „Bayern“ vairą perėmė prieš gerą mėnesį.

Vokietis vėl tikisi pranokti „Man City“ ir jos strategą Pepą Guardiolą, kaip ir 2021 metų Čempionų lygos finale, kuriame T. Tuchelis triumfavo su „Chelsea“ ekipa.

„Bundesliga“ lyderė „Bayern“ yra 6 kartus laimėjusi Čempionų lygą, o „Man City“ dar tebemedžioja savo pirmąjį trofėjų, tačiau nepaisant šių faktų, Tuchelis įsitikinęs, kad spaudimas slėgs būtent „miestiečių“ ekipą.

„Antradienį mums teks ne favoritų vaidmuo ir tai yra gerai. Turime išlikti pasitikintys savimi bei demonstruoti savo geriausią žaidimą“, – pirmadienį kalbėjo „Bayern֧“ vairininkas.

Jis buvo paklaustas, kaip ketina pranokti varžovus.

„Pepo komandos visada pasižymi savo unikaliu stiliumi. Turime rasti būdų, kaip kovoti žaidžiant tiek su kamuliu, tiek ir be jo“, – kalbėjo T. Tuchelis.

„Bus momentų, kuriuose turėsime kentėti gynyboje, įveikti varžovų spaudimą bei stengtis įgyti kamuolio kontrolę“, – pridūrė vokietis.

Gynėjas Matthijsas de Ligtas išskyrė „Man City“ saugų grandį ir puolimo lyderį Erlingą Haalandą.

„Akivaizdu, laukia sunkios rungtynės. Svarbu, kad mūsų gynyba būtų gerai organizuota. Haalandas yra fantastiškas žaidėjas, tačiau jam bus sunku, jei nesulauks gerų perdavimų iš komandos draugų.“

„Bayern“ gretose trūks Erico Maximo Choupo-Motingo, kuris gydosi kelio traumą.

„Nėra priežasčių, kodėl priekyje negalėtų žaisti Serge'as Gnabry. Galbūt jis nėra tokio ūgio, tačiau Thomas Miulleris ar Sadio Mane taip pat nėra analogiško ūgio“, – teigė T. Tuchelis.

Vadovaujant P. Guardiolai, „Man City“ 6 kartus paeiliui pasiekė Čempionų lygos ketvirtfinalį, o geriausias pasiekimas – 2021 metais pasiektas finalas.

Dukart Čempionų lygą su „Barcelona“ (2009, 2011 m.) laimėjęs P. Guardiola neslepia labai norintis pagaliau triumfuoti prestižiškiausiame turnyre su „Man City“ ekipa.

„Šis klausimas kyla kiekvieną sezoną. Mes (laimėti titulą) stengiamės kiekvienais metais.

Komandos, su kuriomis susiduriame, taip pat yra geros ir taip pat nori laimėti. Mano svajonė – vėl patirtį tą jausmą. Norime pabandyti, bet nereiškia, kad laimėsime.

Michaelis Jordanas laimėjo 6 NBA titulus, o kiek metų lygoje jis žaidė? 16 sezonų“, – kalbėjo P. Guardiola.

Jis gyrė naująjį „Bayern“ strategą.

„Tai kūrybingas specialistas. Suburta gera sudėtis, vyrauja geri ryšiai tarp žaidėjų, kurie greitai bėga į atsiveriančias erdves. Stengiuosi išsiaiškinti, kokią kokybę varžovai turi kiekvienoje srityje. Būtų buvę sunku su Julianu Nagelsmannu, bus sunku vadovaujant ir T. Tucheliui“, – teigė P. Guardiola.

Rungtynių tiek Mančesteryje, tiek Lisabonoje pradžia – 22 val.

Trečiadienį ietis surems AC „Milan“ ir „Napoli“ bei Madrido „Real“ ir Londono „Chelsea“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją