Tokį sprendimą priėmė Jonavos rajono savivaldybės Sporto klubų programų finansavimo komisija. Šiuo sprendimu JSC sustabdys 37 tūkst. eurų išmokėjimą, skirtą 2023 m. „Vikingų“ sporto programai finansuoti.

„Vikingų“ kapitono B. Spietinio elgesys „Kauno Žalgirio“ žaidėjų atžvilgiu yra visiškai nesuderinamas su mūsų miesto ir Jonavos sporto bendruomenės vertybėmis. Sporto miestas Jonava netoleruoja ir niekada nerems nesportinio elgesio, o Jonavai atstovaujantiems sportininkams visada kels pačius aukščiausius garbės ir moralės reikalavimus. Nepriimtinas yra ir klubo išplatintas pareiškimas, kuriuo, panašu, siekiama pateisinti savo žaidėjo elgesį“, – teigiama komisijos protokole.

Jonavos ekipos antradienį paskelbtame pranešime rašoma: „Norisi atkreipti dėmesį į viso sezono metu vykusias žalgiriečių provokacijas, kurių nesustabdė nei teisėjai, nei federacijos atstovai, šį kartą provokacijos buvo perkeltos į socialinius tinklus... Gali būti, kad tai buvo dar vieno konflikto priežastis. Sprendimas dėl incidento bus priimtas išnagrinėjus visus faktus, nes kyla nepasitikėjimas ir „Žalgiriofutsal“ išdėstytų faktų iškraipymas.“

„Kauno Žalgirio“ klubo teigimu, pirmadienį vėlai vakare futbolininkas iš Jonavos B. Spietinis atvyko į Kauną ir užsipuolė čia gyvenančius „Kauno Žalgirio“ salės futbolininkus iš Brazilijos. Kauno klubas kreipėsi į policiją, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Jonavos komandos žaidėjo veiksmų.

Reaguodama į šią informaciją, Lietuvos futbolo federacija neribotam laikui suspendavo B. Spietinį, jis nedalyvaus artimiausioje Lietuvos salės futbolo rinktinės stovykloje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją