Rungtynių pradžioje eigą kontroliavo Vilniaus „Žalgiris“, o jau 12 rungtynių minutę į priekį įsiveržti galėję vilniečiai savosios progos neišnaudojo. Sigitas Olberkis savo baudos aikštelėje sužaidė ranka ir taip užsidirbo geltoną kortelę, o nuo 11 metrų atžymos stojęs mušti Marko Miličkovičius smūgiavo į kampą atspėjusį Luką Paukštę.

Ir toliau rungtynes kontroliavę žalgiriečiai turėjo nemažai standartinių situacijų, tačiau nei viena iš jų nepasinaudojo. „Šiauliai“ žaidė kontratakuojantį futbolą, taip pat atliko kelis neblogus smūgius iš toli.

Nepaisant to, kad dauguma pavojingų epizodų įvyko prie L. Paukštės vartų, įvartį pelnė šiauliečiai. Jau per pridėtą teisėjo laiką kamuolį į vartus pasiuntė dešiniajame kampe prieš vartus atsidūręs Danielis Romanovskis, kuriam tai buvo trečiasis įvartis šiais metais.

Antrojo kėlinio pačioje pradžioje atakas konstravę „Šiauliai“ turėjo kelias nuostabias progas – kamuolį perėmusi namų komanda nubėgo į greitą ataką, tačiau nuo dar vieno praleisto įvarčio apsaugojo Tomislavas Duka, o atšokusį kamuolį šiauliečiai pasiuntė šalia vartų.

Žaliai balti didelę antrojo kėlinio dalį kontroliavo kamuolį ir turėjo kelias neblogas progas, bet, deja, jomis nepasinaudojo.

Mačo pabaigoje į šturmą kilęs Vilniaus „Žalgiris“ spaudė varžovus, tačiau Šiaulių komanda bėgo į kontratakas ir ten turėjo ne vieną nuostabią progą rezultatą padvigubinti. Daug smūgių vartų link atlikęs „Žalgiris“ jokios naudos iš to neišpešė, kadangi namų komandos gynyba dirbo užtikrintai, o tai leido atlaikyti visas pavojingas svečių atakas.

Dar 3 taškus į savo sąskaitą įsirašiusi „Šiaulių“ ekipa pakilo į antrą turnyro lentelės vietą už savęs palikdami svečius iš sostinės, kurie savo kraityje turi 10 taškų.

A lygoje stabilumu išsiskiria „Panevėžio“ puolimas – lyderiai iškovojo šeštą pergalę iš eilės. Aukštaitijos sostinės atstovai 6-ajame ture du kartus atsiliko, tačiau po pertraukos susigriebė ir įveikė Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkus – 4:2 (1:2).

Per beveik pusvalandį abi komandos išsiskyrė Ariagnerio Smitho ir Cesinhos tolimais smūgiais į vartų plotą, tačiau antroje kėlinio pusėje pasipylė įvarčiai.

26-ąją minutę baudos aikštelėje kamuolį išmušė Linas Klimavičius, tačiau jis atšoko dėkingai Filipui Dangubičiui, kuris pelnė ketvirtą įvartį šimet. Po 5 minučių taip pat ketvirtuoju taikliu smūgiu džiaugėsi A. Smithas – jis nukreipė kamuolį į vartus galva po Jovano Čadženovičiaus perdavimo.

Tiesa, jau kitos atakos metu Klaudijus Upstas surado Hugo Figueredo ir gynėjas savo buvusios komandos 32-ąją minutę nepagailėjo.

Netrukus po pertraukos Luano Silvos bei Cesinhos smūgius atrėmė Vytautas Černiauskas, o ant vartų linijos buvęs Tautvydas Eliošius išgelbėjo komandą, kai po pakelto kampinio galva mušė Vilius Armalas.

Atlaikę sudėtingą atkarpą, panevėžiečiai 61-ąją minutę išlygino rezultatą. Gražios atakos metu A. Smithas atmetė kamuolį Pijui Širviui, kuris smūgiu į artimąjį vartų kampą nuginklavo Rodrigo Josviaki.

Atvirose rungtynėse sėkme labiau šypsojosi svečiams: 68-ąją minutę po Seydinos Keitos perdavimo pasižymėjo Jeffrey Sarpongas, dar po 20 minučių Chafikas Tigroudja asistavo taip pat po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Artemui Ščedrui. 85-ąją minutę mačo dėl antros geltonos kortelės nebaigė Vilius Armalas.

„Panevėžys“ po šio laimėjimo turi 18 taškų, mėlynai balti lieka su 9 taškais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją