Žiūrovams Santiago del Estero miesto stadione vykusiame mače ilgai įvarčių laukti nereikėjo.

20-ą minutę Lionelis Messi išvedė šeimininkus į priekį ir tai buvo 100-asis pasaulio čempiono įvartis tarptautinėse rungtynėse.

Jau 37-ą minutę Lionelis Messi savo sąskaitoje turėjo „hattricką“, dar pasižymėjo 33-ią ir 37-ą minutėmis, tarp jo tikslių šūvių įsiterpė Nicolas Gonzalezas (23') ir Enzo Fernandezas (35'), o šeimininkai po pirmo kėlinio pirmavo net 5:0.

Po pertraukos varžovus spėjo nubausti Angelis Di Maria (78') ir Gonzalo Montielis (87').

Argentinos rinktinė, Lionelis Messi

L. Messi tapo vos trečiuoju žaidėju, kuriam pavyko viršyti 100 įvarčių ribą tarptautinėse rungtynėse. Tokiam pasiekimui argentiniečiui reikėjo 174 rungtynių vilkint Argentinos rinktinės marškinėlius.

Jis – pirmasis Pietų Amerikos futbolininkas, pelnęs 100 ir daugiau įvarčių, bei antrasis apskritai Pietų Amerikoje po brazilės Martos, kurios sąskaitoje 109 įvarčiai atstovaujant savo šalies rinktinei.

„Tikiuosi, jų bus tik daugiau. Messi nusipelno visų pagyrų ir smagu, kad įvarčiai pelnyti Argentinoje, tai irgi turi ypatingą vertę“, – po rungtynių kalbėjo Argentinos strategas Lionelis Scaloni.

Dvikova antradienį buvo antroji po pasaulio čempionato Katare, kuriame L. Scaloni auklėtiniai iškovojo pasaulio taurę.

L. Messi lieka trečias visų laikų rezultatyviausiųjų sąraše po portugalo Cristiano Ronaldo (120 įvarčių tarptautinėse rungtynėse) ir iraniečio Ali Daei (109).

Nors L. Messi nepelnė įvarčio 2021 m. „Copa America“ finale, kuriame buvo įveikti brazilai, tai buvo tik pirmasis argentiniečio titulas su nacionaline komanda, kuriai atstovauja nuo 2005 metų.

Rungtynių apžvalga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją