Marokiečiai kontrolinėse rungtynėse Tanžero mieste 65 tūkstančių fanų akivaizdoje 2:1 (1:0) įveikė planetos reitingo lyderę Braziliją (FIFA 1).

Nepaisant net kelių itin grubių vartininko Yassine'o Bounou klaidų, Atlaso Liūtai triumfavo po Sofiane'o Boufalo ir Abdelhamido Sabiri tikslių šūvių 29 ir 79 minutėmis.

Svečių gretose 67 min. pasižymėjo Casemiro, kai jo ne per stipriausiai smūgiuotą kamuolį sau pro pažastį praleido jau minėtas Y. Bounou.

Brazilams tai buvo tik antroji nesėkmė istorijoje, patirta susitikus su Afrikos žemyno atstovais. Beje, ir antroji paeiliui, nes vienintelį ligšiolinį kartą afrikiečiams jie nusileido per pastarųjų planetos pirmenybių grupė varžybas (0:1 prieš Kamerūną).

Tiesa, iš 23-ių mačui su Maroku pasirinktų Brazilijos futbolininkų turnyre Katare dalyvavo tik 10.

Penkiskart pasaulio čempionams Tanžere vadovavo laikinasis treneris Ramonas Menezesas, pakeitęs po fiasko atsistatydinusį Titę.

Brazilai planetos pirmenybėse iškrito jau ketvirtfinalyje, kai 11 metrų baudinių serijoje 2:4 nusilenkė Kroatijai, o marokiečiai nužygiavo iki pat pusfinalio. Jame juos 2:0 pranoko prancūzai, tuo metu dvikovoje dėl trečios vietos 2:1 palaužė tie patys kroatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją