Šiuo metu C. Ronaldo, kaip ir Kuveito puolėjas Baderas Al-Mutawa, už savo nacionalines yra sužaidęs 196 rungtynes.

Šiuo metu daugiausiai – 118 įvarčių už nacionalinę ekipą (pasaulio rekordas) pelnęs CR7 yra pagrindinėje naujo Portugalijos rinktinės stratego Roberto Martinezo sudėtyje.

Saudo Arabijos „Al Nassr“ komandai atstovaujantis C. Ronaldo buvo palikęs savo ateitį Portugalijos rinktinėje nežinioje, kai su tautiečiais pralaimėjo pasaulio čempionato ketvirtfinalyje Maroko futbolininkams.

Iš „Manchester United“ į Saudo Arabiją persikėlęs puolėjas per 10 rungtynių pelnė 9 įvarčius.

Trenerio kėdėje Fernando Santosą pakeitęs R. Martinezas džiaugiasi turėdamas futbolo žvaigždę rinktinėje: „Jis labai svarbus komandai, o į amžių aš nežiūriu.“

Cristiano Ronaldo

„Rekordai yra mano motyvacija, – prieš atrankos pradžią kalbėjo 2003 metais karjerą rinktinėje pradėjęs C. Ronaldo. – Noriu būti daugiausiai nacionalinėje ekipoje pasaulyje žaidusiu futbolininku. Tai mane verčia didžiuotis. Tačiau čia nesirengiu sustoti. Aš vis dar noriu būti kviečiamas į rinktinę.“

Moterų futbole daugiausiai rungtynių su nacionaline apranga yra sužaidusi Kristine Lilly. Ji JAV rinktinei atstovavo 354-iose rungtynėse.

Vienu geriausių visų laikų futbolininku tituluojamas C. Ronaldo laimėjo 7 skirtingų šalių čempiono titulus, 11-a kitų vietinių trofėjų, penkiskart triumfavo UEFA Čempionų lygoje, laimėjo 4 klubų pasaulio čempionatas ir tapo Europos čempionu.

Buvęs Lisabonos „Sporting“, „Manchester United“, Madrido „Real“, Turino „Juventus“ puolėjas taip pat laimėjo penkis „Ballon d'Or“ apdovanojimus ir dukart gavo FIFA geriausio žaidėjo prizą.

Praėjusį lapkritį jis tapo pirmuoju futbolininku, per karjerą pelniusiu 800 įvarčių

Kiti CR7 rekordai:

  • Daugiausiai įvarčių Čempionų lygoje (140)
  • Daugiausiai sužaistų rungtynių Čempionų lygoje (183)
  • Daugiausiai laimėtų Čempionų lygos trofėjų (5)
  • Vienintelis žaidėjas, pelnęs įvarčius trijuose Čempionų lygos finaluose
  • Daugiausiai kartų žaidė Europos čempionatuose (5)
  • Daugiausiai įvarčių pelnė Europos čempionatuose (14)
  • Daugiausiai įvarčių pelnė kartu Europos ir pasaulio čempionatuose (22)
  • Daugiausiai įvarčių už nacionalinę ekipą (118)
  • Pirmas žaidėjas, pelnęs 10 „hat-trick'ų“ tarptautinėse rungtynėse
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją