Lietuva kovo 24-ą Belgrade susitiks su Serbija, o po trijų dienų kovo 27-ąją svečiuose draugiškose rungtynėse jėgas išmėgins su Graikijos nacionaline komanda.

Serbai šiame rinktinių „lange“ sužais du atrankos mačus – po dvikovos su lietuviais Podgoricoje pirmadienį žais su Juodkalnijos komanda.

Serbijos rinktinės treneris šioms rungtynėms sukvietė ryškiausiais savo žvaigždes, kurių nemaža dalis prieš keletą mėnesių dar varžėsi pasaulio čempionate Katare.

Tarp jų – ir Londono „Fulham“ atakų lyderis Aleksandras Mitrovičius, ir Turino „Juventus“ duetas Filipas Kostičius su Dušanu Vlahovičiumi.

Įdomu tai, kad ne vieną bendraklubį šiose rungtynėse sutiks ir Lietuvos rinktinės narys Gvidas Gineitis – „Torino“ klube rungtyniaujantis lietuvis Serbijos rinktinėje matys net kelis žaidėjus, su kuriais kasdien pluša treniruotėse. Tai – Vanja Milinkovičius-Savičius, Ivanas Iličius ir Nemanja Radonjičius.

„Lapkritį labiausiai būčiau patenkintas, jei būtume realūs kandidatai patekti į Euro 2024 pirmenybes“, – šypsodamasis kalbėjo Lietuvos rinktinės vairininkas Edgaras Jankauskaus, paklaustas, kokiu rezultatu liktų patenkintas atrankos ciklo pabaigoje.

„Žinoma, esame realistai, suprantame savo situaciją, dėsime visas jėgas, kad ta mūsų rinktinės situacija gerėtų“, – surimtėjęs apie Lietuvos šansus kalbėjo nacionalinės komandos vairininkas.

„Galbūt šis metas nėra parankus kovai su grupės favoritais, nes Lietuvoje tik prasidėjo A lyga, sužaisti 4 turai. Savo ruožtu serbai turi daugiau žaidybinės praktikos, nes iš esmės visi žaidėjai rungtyniauja Europos šalių pajėgiose lygose.

Tačiau mes neieškome pasiteisinimų, turime aiškius tikslus ir keliaujame kovoti“, – tvirtino E. Jankauskas.

„Atvirai kalbant, nėra pozicijų, kuriose mes galėtume būti už juos pranašesni. Manau, galime varžovus pranokti noru kovoti aikštėje ir atiduoti visas jėgas siekiant palankaus rezultato.

Šie dalykai priklauso nuo mūsų, kaip mes save nuteiksime, kokia nuotaika pasitiksime varžovus.Stengsimės šiuos aspektus suvaldyti“, – tvirtino E. Jankauskas.

„Ar tikiu, kad galime laimėti? Žinoma, taip. Sėkmingas rezultatas be tikėjimo nėra įmanomas. Aš tikrai nuoširdžiai tuo tikiu. Tikiu vyrais, tikiu komanda. Yra daug staigmenų sporte, tad turime tikėti, kad galime kovoti su bet kuria komanda“, – prieš treniruotę kalbėjo E. Jankauskas.

„Serbai po pasaulio čempionato žaidė dar draugiškas rungtynes, bet iš esmės varžovų braižas neturėtų keistis nuo planetos pirmenybių Katare. Nuo to reikėtų atsispirti ir laukti rinktinės, kuri buvo planetos pirmenybėse“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Rinktinėje yra naujų veidų – pirmą kartą į rinktinę pakviestas „Žalgirio“ gynėjas Kipras Kažukolovas.

Jam E. Jankauskas negailėjo gerų žodžių.

„Tai tvirtas gynėjas, „Žalgirio“ gynybos ramstis, dedame į jį daug vilčių“, – prisipažino rinktinės strategas, pajutęs gerą atmosferą komandoje.

„Vyrauja puikios nuotaikos. Manau, rinktinėje atmosfera visada buvo sveika, draugiška. Žinoma, kai nėra skambių rezultatų, kyla klausimų, ar viskas gerai.

Asmeniškai jaučiu jaudulį ir tai normalu. Tikiuosi, kad su tuo jauduliu susitvarkysime visi, tiek trenerių štabas, tiek žaidėjai. Jei nebūtų jaudulio, nebūtų prasmės čia stovėti“, – tvirtino E. Jankauskas.

Jo auklėtiniai LFF stadione surengs treniruotę dar trečiadienį, po jos skris į Serbiją ir Belgrade tęs pasiruošimą artėjančiai akistatai.

Realu, kad tai paskutinė Lietuvos rinktinės stovykla Vilniuje LFF stadione, birželį rinktinė turėtų burtis Kaune ir žaisti atnaujintame Dariaus ir Girėno stadione.



Dėl sveikatos problemų rinktinėje nėra Edvino Gertmono, Beno Šatkaus, Edgaro Utkaus, Dominyko Barausko, Artemijaus Tutyškino, Augustino Klimavičiaus.

Tik trečioje pagal pajėgumą Italijos lygoje rungtyniaujantiems Linui Mėgelaičiui ir Edgarui Dubickui atvykti neleidžia faktas, jog šio turnyro tvarkaraštyje nėra numatyta pertrauka per rinktinių atrankos varžybas.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionato atrankos varžybose:

Kovo 24 diena (penktadienis), 21.45 val. Serbija – Lietuva;

Birželio 17 diena (šeštadienis), 16.00 val. Lietuva – Bulgarija;

Birželio 20 diena (antradienis), 21.45 val. Vengrija – Lietuva;

Rugsėjo 7 diena (ketvirtadienis), 21.45 val. Lietuva – Juodkalnija;

Rugsėjo 10 diena (sekmadienis), 21.45 val. Lietuva – Serbija;

Spalio 14 diena (šeštadienis), 19.00 val. Bulgarija – Lietuva;

Spalio 17 diena (antradienis), 21.45 val. Lietuva – Vengrija;

Lapkričio 16 diena (ketvirtadienis), 21.45 val. Juodkalnija – Lietuva;

Iš kiekvienos grupės tiesiai į čempionatą pateks po dvi pirmas vietas užėmusias komandas, taip pat šeimininkė Vokietija, o likusios trys paaiškės po atkrintamųjų, kuriose komandos galės dalyvauti UEFA tautų lygos keliu.

Į atkritamąsias pateks po keturias geriausias A, B ir C divizionų komandas, kurios į čempionatą nepateks atrankos keliu. Jos susidurs savo diviziono akrintamosiose, iš kur į čempionatą iškops po vieną komandą. Jei į čempionatą kažkuri iš keturių geriausių diviziono komandų pateks tiesiogiai, vieta atkrintamosiose atiteks žemiau bendrame diviziono reitinge esančiai komandai.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Vartininkai

Džiugas Bartkus („Kiryat Shmona“, Izraelis),
Emilijus Zubas (Tel Avivo „Hapoel“, Izraelis),
Lukas Paukštė („Šiauliai“);

Gynėjai

Linas Klimavičius („Panevėžys“),
Edvinas Girdvainis („Kauno Žalgiris“),
Kipras Kažukolovas (Vilniaus „Žalgiris“),
Vilius Armalas (Kauno rajono „Hegelmann“),
Pijus Širvys („Panevėžys“),
Rolandas Baravykas (Konstancos „Farul“)
Justas Lasickas (Ljublianos „Olimpija“, Slovėnija),
Markas Beneta („Panevėžys“);

Saugai

Arvydas Novikovas (Haifos „Hapoel“, Izraelis),
Fiodoras Černychas (Limasolio AEL, Kipras),
Paulius Golubickas („Žalgiris“)
Klaudijus Upstas (Kauno raj. „Hegelmann“),
Gvidas Gineitis („Torino“, Italija),
Vykintas Slivka („Lamia“, Graikija),
Domantas Šimkus („Mura“, Slovėnija),
Gratas Sirgėdas („Kauno Žalgiris“),
Eligijus Jankauskas („Šiauliai“),
Danielius Romanovskis („Šiauliai“);

Puolėjai

Gytis Paulauskas („Egnatia“, Albanija),
Karolis Laukžemis (Gargždų „Banga“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją