Pagrindinis Kongreso klausimas – FIFA prezidento rinkimai. Juo dar vienai kadencijai tapo iki šiol šias pareigas ėjęs Gianni Infantino, buvęs vieninteliu kandidatu.

Naujoji prezidento kadencija truks iki 2027-ųjų. Kalbėdamas iškart po rinkimų FIFA vadovas dėkojo jį palaikiusiai tarptautinei futbolo bendruomenei.

„Buvimas FIFA prezidentu yra neįtikėtina garbė, privilegija ir didžiulė atsakomybė. Jūsų visų palaikymas man reiškia labai daug ir galiu pažadėti, kad ir toliau dirbsiu futbolo labui visame pasaulyje ir dirbsiu su visomis 211 nacionalinių asociacijų“, – sakė organizacijos vadovas.

Kongrese dalyvavo ir naujai išrinktas LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

„Norisi pasveikinti FIFA prezidentą su dar viena kadencija šiame poste. Prezidento perrinkimas demonstruoja, kad jis turi futbolo bendruomenės, tarp jų – ir Lietuvos – palaikymą.

Kadangi naują prezidentą bei Vykdomąjį komitetą turi ir Lietuvos futbolo federacija, tikimės, kad galėsime megzti dar glaudesnį bendradarbiavimą bei vystyti naujas jos formas.

Šiemet švenčiame Lietuvos narystės FIFA organizacijoje šimtmetį, tad norime būti svarbia tarptautinės futbolo bendruomenės dalimi, todėl su prezidentu aptarėme galimus bendradarbiavimo kampus bei vizijas, viena iš jų – tarptautinių renginių pritraukimas į Lietuvą“, – planais dalinosi LFF prezidentas.

Kongreso metu FIFA vadas pranešė kelias svarbias naujienas, tarp kurių – ir ženkliai išaugęs prizinis fondas vyksiančiame pasaulio moterų futbolo čempionate – dabar jis bus daugiau nei tris kartus didesnis nei pastarajame čempionate 2019-aisiais ir sieks net 150 milijonų dolerių.

Taip pat išaugo ir organizacijos pajamos – planuojama, jog per ateinantį ketverių metų ciklą jos pasieks net 11 milijardų dolerių – praėjęs identiškas ciklas sugeneravo 6,4 milijardo dolerių pajamų.

Prezidento pareigas G. Infantino eina nuo 2016-ųjų.