UEFA Čempionų lygos atsakomojoje dvikovoje „Manchester City“ su vėjeliu įskriejo į turnyro ketvirtfinalį. Tuo pasirūpino fenomenalusis Erlingas Haalandas. Norvergas įmušė net 5 įvarčius ir padėjo Pepo Guardiolos kariaunai 7:0 sutriuškinti „RB Leipzig“ futbolininkus. Tai buvo didžiausias Leipcigo klubo pralaimėjimas Europos turnyruose.

E. Haalandas tapo jauniausiu ir greičiausiu žaidėju, kuriam pavyko pelnyti 30 įvačių Čempionų lygos turnyre.

Jis taip pat tapo jauniausiu futbolininku, kuriam pavyko penkis kartus pasižymėti vieneriose Čempionų lygos rungtynėse. Tą padarė ir Lionelis Messi bei Brazilijos rinktinės puolėjas Luizas Adriano.

Dabar 22-ejų puolėjas šiame sezone visuose turnyruose jau yra pelnęs 39 įvarčius, tai klubo rekordas.

Leipcigo strategas Marco Rose'as puikiai pažįsta norvegą: jis dar praėjusį sezoną dalino nurodymus E. Haalandui Dortmundo „Borussia“ klube. Prieš dvikovą strategas buvo paklaustas, ar „Man City“ su E. Haalandu aikštėje yra prastesnė komanda, nei be jo.

„Vadovaujant Pepui „Man City“ komandoje jam gali būti labai, labai gerai“, – pranašavo M. Rose'as, tačiau vargu ar futbolo specialistas tikėjo, kad jo prognozė bus tokia įžvalgi ir greitai išsipildanti.

Haalando tėtis Alfie gyvai stebėjo sūnaus pasirodymą ir plojo atsistojęs po tikslių Erlando smūgių.

Ant kojų stojosi ir visi stadione mačą stebėję žiūrovai, kai P. Guardiola nusprendė, kad E. Haalandui likti aikštėje nebėra prasmės ir norvegas žingsniavo atsarginių suolo link.

„Problema tame, kad jei šis vaikinas neįmuša dviejų, trijų įvarčių, jis paprastai yra kritikuojamas.

Mes visada mušame įvarčius Čempionų lygoje, keturi tikslūs smūgiai Madridui, šeši – Monakui, keturi – „Tottenham“ klubui.

Problema yra ne įmušti, o kaip nepraleisti kvailų įvarčių“, – po dvikovos kalbėjo P. Guardiola.

Jis įgėlė kai kuriems kritikams, kurie turi pastabų dėl strateto pasirenkamos taktikos ar startinės sudėties. Pavyzdžiui, P. Guardiola teisinosi dėl Bernardo žaidimo kairiajame krašte.

„Jei laimime, esu teisus,jei pralaimime – klystu.

Bet aš turiu daugiau informacijos, kurios neturite jūs.

Bernardo kairiajame krašte yra nuostabus. Dviem judesiais gali sudaryti problemų trims žaidėjams. To negali padaryti nė vienas kitas planetoje žaidėjas. Jis toks protingas. Leipcigas gerai žaidžia kairėje, todėl Bernardo ten ir rungtyniavo.

Turiu daugiau informacijos už „Twitter“ vaikinus. Atsiprašau, šiandien aš teisus. Esu teisus“, – kartojo P. Guardiola.

Žurnalistas, kuris po dvikovos bendravo su Haalandu, suprato, jog norvegas dar norėjo likti aikštėje ir pabandyti tapti pirmuoju žaidėju, pasižymėjusiu šešis kartus.

P. Guardiola turėjo šmaikštų paaiškinimą, kodėl jis nusprendė sodinti Haalandą ant suolo.

„Jei jis 22-ejų būtų tą pasiekęs, jo gyvenimas taptų nuobodus. Dabar jis turi tikslą tai padaryti ateityje.“

Erlingas Haaland, Pepas Guardiola

Galiausiai P. Guardiola spaudos konferenciją užbaigė 6-erių metų istorija, kurios nepamiršta iki šiol.

Buvusiam „Man United“ strategui Jose Mourinho ir Juliai Roberts atstovauja ta pati agentūra. Kino žvaigždės vaikai dievina futbolą ir 2016 metais lapkritį ji su šeima atvyko į „Man United“ rungtynes „Old Trafford“ stadione.

Po rungtynių su „West Ham“ ji buvo nufotografuota aikštėje.

Tuo metu P. Guardiola jau penktą mėnesį dirbo „Man City“ klube. Jis šešerius su puse metų laukė, kad galėtų papasakoti likusią nuoskaudą nuo 2016-ųjų.

„Savo gyvenime turiu dievukus: Michaelį Jordaną, Tigerį Woodsą ir Julia Roberts.

Ir J. Roberts į Mančesterį atvyko ne Alexo Fergusono laikais, kai „Man United“ kovojo dėl titulų, bet tuo metu, kai mes buvome geresni už juos.

Tačiau ji neatvyko aplankyti mūsų, ji pasirinko „Man United“.

Net jei laimėsiu Čempionų lygą, tai nesumažins nusivylimo, jog Julia, mano idealas, rinkosi „Man United“, – geros nuotaikos nestokojo P. Guardiola.


Julia Roberts "Old Trafford" stadione

Po pralaimėjimo Haalandu žavėjosi „Leipzig“ strategas M. Rose'as.

„Tai puikus jo vakaras. Jis buvo toks alkanas. Įvarčius pelnė koja, mušė galva, laimėdavo antruosius kamuolius, atlikdavo kertinius perdavimus. Šį vakarą jis atrodė tiesiog įprastai“, – apie buvusį auklėtinį kalbėjo M. Rose'as.

Julia Roberts "Old Trafford" stadione
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją