Šios istorijos šaknys – atsakomojoje Čempionų lygos aštuntfinalio dvikovoje Miunchene, kur „Bayern“ užtikrintai 2:0 nugalėjo PSG žvaigždyną ir žengė į kitą turnyro etapą.

Vis dėlto rezultatas galėjo būti ir kitoks. Viename epizode gana toli nuo vartų atsidūręs „Bayern“ vartininkas Y. Sommeris nesugebėjo sugriebti kamuolio ir šį PSG žaidėjas Vitinha pasiuntė į tuščius aikštės šeimininkų vartus. Tiesa, tikslo nepasiekė, nes paskutinę akimirką praktiškai nuo pat vartų linijos kamuolį spėjo nuspirti Miuncheno ekipos gynėjas M. de Ligtas. Pastarasis iš malonumo net riaumojo.

Po rungtynių kalbėdamas žiniasklaidos atstovams T. Sommeris juokėsi, kad už apsaugotus vartus vargu ar užtektų pastatyti kažkokį gėrimą. „Aš jam visą sunkvežimį šveicariško šokolado prieš namų duris pastatysiu. Neįsivaizduoju, kaip jis sugebėjo mane išgelbėti“, – sakė 34-erių metų šveicaras.

Šį pokalbį girdėjusi šveicariško šokolado „Kagi“ vadybininkė Miu Nguyen pasirūpino, kad per pusvalandį toks sunkvežimis su pakrautu šokoladu būtų paruoštas.

Tiesa, ši bendrovės iniciatyvą vos nežlugo, nes „Bayern“ atstovai oficialiai tokios dovanos negalėjo priimti. Vis dėlto žaibiškai bendromis klubo ir šokolado gamintojų pastangomis buvo suregztas naujas planas – 700 kg arba apie 545 tūkst. šokolado plytelių buvo įteiktos bavarų sostinės labdaros organizacijai „Munchner Tafel“.

Maistu vargšus remianti organizacija buvo maloniai nustebinta netikėtos dovanos. Šokoladas bus išdalintas kasdieniuose daviniuose benamiams ir vargingai gyvenantiems žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją