Praėjusį mėnesį paaiškėjo, kad 2001-2018 metais „Barca“ iš viso sumokėjo J. Negreirai ir jam priklausančiai įmonei 8,4 mln. eurų.

Penktadienį Barselonos teisme „Barcelona“, buvę klubo pareigūnai ir N. Negreira buvo apkaltinti „korupcija“, „pasitikėjimo pažeidimu“ ir „klaidingais verslo dokumentais“.

Šie ieškiniai, kuriuos pateikė Barselonos prokuratūra, nukreipti prieš klubą, taip pat buvusius prezidentus Josepą Marią Bartomeu ir Sandro Rosellą.

„Barcelona“ gavo ir laikėsi griežtai konfidencialaus žodinio susitarimo su Jose Maria Enriquezu Negreira, kad pastarasis, eidamas Techninio arbitražo komiteto (CTA) pirmininko pavaduotojo pareigas už pinigus atliktų veiksmus, kuriais siekiama naudos „Barcelona“ dėl teisėjų sprendimų“, – teigė prokuratūra.

Praėjusį mėnesį „La Liga“ vadovas Javieras Tebasas pareiškė, kad dabartinis prezidentas Joanas Laporta turėtų atsistatydinti, jei nesugebės paaiškinti mokėjimų.

J. Laporta į tai atsakė sakydamas, kad neduos J. Tebasui „to, ko jis norėtų, atsistatydindamas“, o kaltinimai pateikti praėjus trims dienoms po to, kai J. Laporta tvirtino, kad jo klubas „niekada nepirko teisėjų“.

„Tegul būna aišku, kad „Barca“ niekada nepirko teisėjų ir „Barca“ niekada neketino pirkti teisėjų, absoliučiai niekada“, – sakė jis antradienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją