Kovo 11 d., šeštadienį, 15 val. Vilniaus Baltijos futbolo akademijos (BFA) manieže prasidės ilgiausios, net 24 valandas truksiančios, didžiojo futbolo rungtynės. Idėjos autoriaus, SFL prezidento Mindaugo Kasperūno teigimu, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas renginys vyks visą parą. „Pagal mūsų sumanymą, BFA arenoje be jokių pertraukėlių visas 24 valandas bus žaidžiamas futbolas. Rungtynėse varžysis Žalia ir Raudona komandos, o teisėjai dėvės geltoną aprangą. Planuojame, kad rungtyniaus daugiau nei 400 žaidėjų, futbolą žais ne tik vyrai, bet ir moterys, vaikai, jaunimas ir senjorai. Šio renginio tikslas – ne tik paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną futbolo aikštėje, bet ir populiarinti mėgėjų ir masinį futbolą, suburti futbolo mėgėjų bendruomenę“, – paaiškino M. Kasperūnas.

Šeštadienį 15 val. BFA arenoje pirmieji jėgas išmėgins pramogų pasaulio žvaigždžių atstovaujama FK „Prelegentai“ komanda ir FK „Seimas“. Po jų į aikštę žengs kiti Vilniaus miesto ir rajono futbolo mėgėjų kolektyvai. „Rungtynės truks 1 valandą, komandos keisis be jokių pertraukėlių. Renginyje dalyvaus beveik 40 komandų, o naktį futbolo šventės dalyviais galės tapti ir pavieniai futbolo entuziastai. Planuojame, kad naktį, nuo 3 iki 8 val. ryto futbolo rungtynėse galės dalyvauti visi futbolo mėgėjai – tiek iš anksto užsiregistravę, tiek ir atvykę tiesiai į BFA areną. Laukiami visų komandų nariai, nepriklausomai nuo amžiaus ar futbolo įgūdžių“, – patikino M. Kasperūnas.

VDA futbolo klubo vadovo Simono Jonaičio teigimu, šios futbolo rungtynės turėtų papildyti ir Lietuvos rekordų knygą. „Šiais metais VDA klubas švenčia savo dvidešimtetį, tad džiugu, kad galime tokiu unikaliu būdu ne tik įprasminti savo klubo jubiliejų, bet ir paminėti visai Lietuvai svarbią datą. Nusprendėme, kad toks renginys yra vertas ir rekordo, tad kreipėmės į Lietuvos rekordų agentūrą „Rekordų akademija“, kurios atstovai stebės renginį ir pasirūpins rekordo registracija. Tuo pačiu noriu paraginti vilniečius nepatingėti ir taip pat prisidėti prie šio futbolo rekordo užgimimo. Tereikia naktį iš šeštadienio į sekmadienį atvykti į BFA areną, ten užsiregistruoti – ir pirmyn. Vargu ar kam teko žaisti futbolą 4 val. ryto, o dabar yra puiki galimybė smagioje draugijoje susipažinti su naktiniu futbolu“, – tikino S. Jonaitis.

Šventinis futbolo maratonas prasidės kovo 11 dieną, 15 valandą Vilniaus BFA manieže (D. Gerbutavičiaus g. 9.), jo pabaiga – kovo 12 dieną, 15 val. Renginys nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją